SSU erbjuder vidareutbildning till Jan Björklund

Här kommer bilder & pressmeddelandet som skickades ut i samband med aktionen.

Det livslånga lärandet är en viktig byggsten i samhället. Alla, oavsett bakgrund eller nuvarande jobb måste erbjudas möjligheten att utvecklas. Arbetsmarknaden förändras ständigt och därför måste vi alltid vara beredda att vidareutbilda människor till nya jobb. Precis som att lärare måste hänga med i utvecklingen måste ministrar erbjudas kompetensutveckling så de följer med i det som händer och inte förlorar jobbet. SSU gör ingen skillnad på borgerliga politiker eller förskollärare, alla har rätt till vidareutbildning.


SSU utsåg i förra veckan Jan Björklund till årets populist. Motiveringen var hans uttalanden om dagens skola. Jan Björklund sa det han tyckte lät bra, inte hela sanningen. Förståeligt för en minister fast i kalla krigets fyrkantiga försvar. Idag, med internet tillgängligt för nästan alla, kan de flesta granska uttalanden från snabbmunnade politiker som Björklund. Uttalanden som ”Sverige är världsbäst på skolk” blev helt plötsligt dåligt underbyggda slagord.

För att slippa försvara uttalanden likt ”I inget annat land är det stökigare i klassrummet än i Sverige.” med ”Säger du att jag ljuger?” i direktsänd radio, får Björklund som pris för ”Årets populist” en grundkurs i Statistik. När Björklund läst den kan han slippa misstolkningar av statisktik och bygga sin politik på riktiga faktauppgifter istället för populism. Om Björklund lyckas återstår att se. Men kravet att vår utbildningsminister ska kunna tolka fakta är inte högt ställt. Om inte annat har han ett departement som kan hjälpa honom med läxläsningen. Den turen har inte alla elever som Björklund tycker ska jobba hårdare hemma med sin matte.

SSUs förbundsordförande Jytte Guteland kommer dela ut priset, en fortbildningsinsats i statistik, 16.00 idag, den 9 september. Platsen för ceremonin är Utbildningsdepartementet.

Här har ni bilderna från igår, jag & Jytte utanför Utbildningsdepartementet:





Roligt var det, hoppas du får nytta av din nya bok "Grundkurs i Statistik" Jan Björklund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0