Adventureland - Filmtips

Förra veckan såg jag filmen Adventureland (2009) (länk till IMDB) därJesse Eisenberg (varit med i bl a Zombieland & The Hunting Party) & Kristen Stewart (från Twilight) spelar i huvudrollerna. Filmen utspelar sig  år 1987 i en Amerikansk stad där James precis tagit studenten & hoppas på att åka på en resa för att fira sin examen. Eftersom hans far precis omplacerats till en annan tjänst meddelar föräldrarna att de inte har råd att skicka honom på resan & om han ska studera vidare i New York måste han samla ihop pengar själv. Efter att han sökt många olika jobb & fått negativa besked söker han jobb på Adventureland som är en nöjespark. Där träffar han b la Joel & Em som blir hans vänner.. mer vill jag inte avslöja utan jag tycker ni ska se filmen själva!

Det som är bäst med filmen är att den utspelar sig på åttiotalet vilket ger allt en charm & James sätt att vara bjuder på många skratt.


Ett plus i filmen är att Bill Hader är med, som spelar "chefen" Bobby på Adventureland, han bjuder på filmens roligaste klipp:

Visst är han rolig? "You don't know what I'm capable of"


Motivering: Rolig film med en bra story, blandar komedi, kärlek & vänskap. Kan bli lite trög emellanåt vilket gör att betyget sänks. Filmen får:


Kommentarer
Postat av: Fröken M

då kanske man skulle hyra den till helgen =)

2010-03-10 @ 20:40:48
URL: http://www.metrobloggen.se/michaelaj

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0