Jag mår dåligt när jag hör Eva Sternbergs evoltiunsbabbel

Nej det är inte ett skämt. Hon är på riktigt. PÅ RIKTIGT. Kolla på det här klippet så förstår ni förhoppningsvis vad jag menar:

För er som inte har läst debattartikeln kan jag kort säga att hon är emot att män tar ut pappaledighet. Hon gjorde ett utspel med den här debattartikeln när en doktorandsavhandling kom ut. Den handlade om olyckorna bland barn under ett år ökat med ungefär trettio procent. Trots att inget i avhandlingen visar att det är pappornas fel är Eva Sternberg helt övertygad.


Hennes argument är:

"Vi kvinnor har sedan tidernas
begynnelse utvecklat oss själva, vår hjärna och vårt sammanhang för att på bästa möjliga sätt ta emot det späda barnet vid födseln och ge det näring ur vår kropp och omvårdnad i vår famn. Män har utvecklat sin hjärna till att skjuta bisonoxar och se tredimensionellt."
- ur Hemmapapporna är livsfarliga för barnen, länk

Det som skrämmer mig mest är att den här människan, Eva Sternberg, är en famijeterapeut. Hon lägger redan nu skuld på män som tar hand om barn och det får mig att undra hur hon agerar i en terapeutsituation. Hon uttalar sig om att män inte är skapta för att ta hand om småbarn, utan att de ska vara ute i skogen & jaga. Jag trodde vi kom ifrån det samhället när vi lämnade jägarstenåldern men det har tydligen inte Eva Sternberg gjort.
Det jag inte tror att hon förstår är att hon framstår som en sur gammal kärring, som någon form av radikal feminist (vilket inte stämmer med definitionen) i folkmun. Detta motverkar bara de riktiga feministernas arbete, vilket hon uppenbarligen är emot. Feministerna är på männens sida i den här debatten och man kan tydligt se att Eva Sternberg hämtar inspiration från evolutionssnacket som förmodligen kommer från ett traditionellt tänk ursprungligen eller bibeln alt. annan religiös uppfattning.

Då är vi tillbaka där, att religionen sätter käppar i hjulet för utveckligen & skall alltid lägga skuld på kvinnan. Ett exempel är att Eva Sternberg hävdar att det är kvinnornas fel för att de lämnar över barnen till mannen, samt att det är Alva Myrdals fel & att hon endast agerade som hon gjorde för att hon hatade sin mor.
Jaha Eva, ska vi då argumentera som du gör? Hade du möjligtvis något emot din far? Eller det manliga släktet?


Nej, hörrni, detta känns löjligt, tycker ni inte? En gammal tant sitter & tjatar om att män inte kan ta hand om barn. Nehe okej tänker jag, men det är väl ingen som tror på hennes evolutionsbabbel som uppenbarligen är hämtad från en förlegad tid?

 

Detta öppnar upp för fler frågor att diskutera, vi har i Sverige gjort något som är ovanligt, nämligen accepterat att män stannar hemma med barnen. Många som är insatta i jämställdhetsfrågor inriktade på arbetsmarknad vet att kvinnor hamnar efter när de föder barn & stannar hemma. De avancerar inte på samma sätt som männen & skulle vi inte ta ett steg tillbaka om vi försökte få det att se ut som att barnen far illa pga. att männen stannar hemma? Jag skulle kunna diskutera detta hur länge som helst.

 

 

Vad tycker ni om detta? Jag vill höra era kommentarer!

 


Kommentarer
Postat av: Hasse

Utan att ta ställning i huvudfrågan, vad har bibeln och evolutionsteorin att göra med varandra? Det är väl mer att anse som totala motpoler?

2010-03-29 @ 22:13:35
Postat av: Ayla

Ja allt börjar väl med Adam & Eva i bibeln, Eva Sternberg verkar ju tycka att kvinnan & mannen har bestämda roller, så är det väl i de flesta religioner? Kanske inte från början men det är tolkat så.. Jag vet inte men jag uppfattar henne som väldigt konservativ sedan har jag sagt att hennes åsikter förmodligen har någon grund i något religiöst eller i alla fall "traditionellt" tänk. å andra sidan handlar evolutionsteorin om att allt har ett biologiskt ursprung & inte att gud skapade världen, så långt är jag också med men det jag vill komma till är att Eva har utvecklat sitt traditionella kvinnan/mannen snack om att vi är utvecklade till att ta hand om barn eller att inte ta hand om barn..ja du får tolka det som du vill men jag försår vad du menar, ursprungligen är evolutionsteorin och bibeln motsatser i sina teorier om hur världen skapades motsatser, ja..

2010-03-29 @ 22:47:51
URL: http://aayla.blogg.se/
Postat av: Hasse

Man kan nog säga att mannen och kvinnan har en ökad benägenget att klara olika roller även strikt biologiskt, bortsett från alla teorier. Kvinnor kan anses bättre lämpade att ta hand om små barn då de kan amma, det kan inte män även om man lagstiftar om det. Men jag håller med dig i sak, hon är konservativ i ordets negativa betydelse. Pappor tar antagligen hand om små barn precis lika bra som mammor. De finns ju andra sätt att ge små barn mat än amning om det behövs.Men ja, hon är av den äldre generationen... och det går över av sig själv!

2010-04-01 @ 21:57:09
Postat av: Ayla

Jag håller med om att det finns biologiska saker som skiljer åt som att t ex amma. Sen finns det ju kvinnor som inte kan amma också, de är ju inte sämre mammor för det (tycker jag, vet att det finns folk som tycker tvärt om, sjukt nog) men ja precis som du säger & som jag sa innan, att pappor tar förmodligen hand om sina barn precis som mammor, tror inte pappor är mer "oförsiktiga" jag har inte upplevt det med min pappa eller sett någon i min omgivning som har upplevt det.Med den äldre generationen, du menar att hon snart ska dö? Och då slipper vi skitsnacket?Om det ändå vore så väl, tyvärr tror jag att hon hinner smitta en & annan med sitt skitsnack, tyvärr men vi kan ju hoppas att det "går över" :D

2010-04-02 @ 15:42:02
URL: http://aayla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0