Blus

Fick inte den bilden jag önskade med mobilen. Den här blusen är helt underbar, finns på GinaTricot just nu för 249 kr! Den är lite transparent men det funkar bra till vår/sommar.

 

ps. Det var en rolig grej som hände precis när jag skulle ta den här bilden. Det hängde nämligen två blusar på kroken & när någon ska ta en bild på ett plagg så händer det väldigt sällan att någon springer fram & tar en av plaggen framför den personen. Det hände nämligen mig, jag stod lite ifrån för att kunna ta bilden men eftersom jag var den enda som stod där måste tjejen förstått att jag kollade på den här blusen. Hon tog även den storleken jag kollade på. Jag skulle förmodligen inte handlat just då men jag tyckte det var väldigt roligt att hon sprang framför precis när jag skulle ta bilden & tog en blus framför mig. Knäppt det blir ibland!

 


Rosa kuvert!

Jag fick ett stort rosa kuvert på posten idag. Från Veckorevyn! Det är en nedräkning till Bloggawards som är den 25 september! Dock är det ingen inbjudan för er som undrar. Veckorevyn kommer nämligen att köra en ny grej i år! De kommer släppa biljetter för alla - som man kan köpa & det är först till kvarn som gäller!

Dessutom åker Veckorevyn på en shoppingturne som bland annat kommer till Örebro redan den 27:e maj!

 

Kommer ni?



Monki i Örebro!

Monki har öppnat i Örebro! Sprang dit idag & gick en sväng men hittade inget (=det var så mycket folk & varmt så jag orkade inte leta efter något)

 

Men har ni vägarna förbi så ligger Monki på plan 3 i Träffpunkt (Våghustorget)



Praktik!

Min praktik började idag & jag ska vara på ett bemanningsföretag & syssla lite med jobbcoaching & personalarbete. Är peppad nu, för jag har redan varit där några gånger & kommit in i det lite. Ska bli kul att få en break från skolarbete också & vara på en arbetsplats! Känns mer "på riktigt" än när man bara är i skolan.

Samtidigt känns det helt sjukt att jag snart är klar med min universitetsexamen (i början av juni). Det känns som att det inte var länge sedan som jag flyttade till Örebro för att börja studera & nu är det snart slut. Är också väldigt stolt över mig själv, att som 20 år (ska fylla 21) ha en klar universitetsexamen! Huh! Sen blir det jobbsökning! Haha..


Vad gör ni då? Jag har lovat att lägga upp bilder på mina nya kläder, jag har en halvtaskig mobilbild här:

Ljuset är väl inget att hurra över, men ni ser min underbara kjol & linne, båda från Sonia Rykiel för 250 kr! Fatta vilket kap! (Hade också en guldbonuscheck på 300 kr haha)




Bikinis

Min designade bikini på NELLY.COM

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här! Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

 

Har man tråkigt så har man, haha :)


Helgen

Åkte iväg till Lidköping i fredas! För övrigt smakade jag på Vitamin Water, underbart gott!

Ja, har man tråkigt på tåget så har man.. haha

Lördagskvällen började med att Emelie beställde in dessa shotar, haha.. ja sen har jag inga mer bilder!



Annars så spenderade jag helgen med familj, pojkvän & vänner. Har både varit ute & tagit det lugnt, nu ska jag kolla på andra delen av Millennium serien på svtplay.se! Vi hörs!


Rösta på min bikini på Nelly.se!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

 

Jag är med & tävlar på Nelly.se klicka ovanför för att rösta på min bikini som din favorit! Om ni gör det kan den vinna & då kommer Nelly att göra just en sån här bikini! Rösta Rösta Rösta!

 


Shopping

Förlåt för spegeln men ränderna är från den där skrapan som man använder för att ta bort vattnet (det blir jätteimmigt när jag duschar för jag har inget fönster)


Jag ska ta fler bilder efter helgen, kommer inte hinna ta fler på mina nyinköpta kläder. Kan avslöja att jag köpte ett jättesött linne & en kjol från Sonia Rykiel!


Jag mår dåligt när jag hör Eva Sternbergs evoltiunsbabbel

Nej det är inte ett skämt. Hon är på riktigt. PÅ RIKTIGT. Kolla på det här klippet så förstår ni förhoppningsvis vad jag menar:

För er som inte har läst debattartikeln kan jag kort säga att hon är emot att män tar ut pappaledighet. Hon gjorde ett utspel med den här debattartikeln när en doktorandsavhandling kom ut. Den handlade om olyckorna bland barn under ett år ökat med ungefär trettio procent. Trots att inget i avhandlingen visar att det är pappornas fel är Eva Sternberg helt övertygad.


Hennes argument är:

"Vi kvinnor har sedan tidernas
begynnelse utvecklat oss själva, vår hjärna och vårt sammanhang för att på bästa möjliga sätt ta emot det späda barnet vid födseln och ge det näring ur vår kropp och omvårdnad i vår famn. Män har utvecklat sin hjärna till att skjuta bisonoxar och se tredimensionellt."
- ur Hemmapapporna är livsfarliga för barnen, länk

Det som skrämmer mig mest är att den här människan, Eva Sternberg, är en famijeterapeut. Hon lägger redan nu skuld på män som tar hand om barn och det får mig att undra hur hon agerar i en terapeutsituation. Hon uttalar sig om att män inte är skapta för att ta hand om småbarn, utan att de ska vara ute i skogen & jaga. Jag trodde vi kom ifrån det samhället när vi lämnade jägarstenåldern men det har tydligen inte Eva Sternberg gjort.
Det jag inte tror att hon förstår är att hon framstår som en sur gammal kärring, som någon form av radikal feminist (vilket inte stämmer med definitionen) i folkmun. Detta motverkar bara de riktiga feministernas arbete, vilket hon uppenbarligen är emot. Feministerna är på männens sida i den här debatten och man kan tydligt se att Eva Sternberg hämtar inspiration från evolutionssnacket som förmodligen kommer från ett traditionellt tänk ursprungligen eller bibeln alt. annan religiös uppfattning.

Då är vi tillbaka där, att religionen sätter käppar i hjulet för utveckligen & skall alltid lägga skuld på kvinnan. Ett exempel är att Eva Sternberg hävdar att det är kvinnornas fel för att de lämnar över barnen till mannen, samt att det är Alva Myrdals fel & att hon endast agerade som hon gjorde för att hon hatade sin mor.
Jaha Eva, ska vi då argumentera som du gör? Hade du möjligtvis något emot din far? Eller det manliga släktet?


Nej, hörrni, detta känns löjligt, tycker ni inte? En gammal tant sitter & tjatar om att män inte kan ta hand om barn. Nehe okej tänker jag, men det är väl ingen som tror på hennes evolutionsbabbel som uppenbarligen är hämtad från en förlegad tid?

 

Detta öppnar upp för fler frågor att diskutera, vi har i Sverige gjort något som är ovanligt, nämligen accepterat att män stannar hemma med barnen. Många som är insatta i jämställdhetsfrågor inriktade på arbetsmarknad vet att kvinnor hamnar efter när de föder barn & stannar hemma. De avancerar inte på samma sätt som männen & skulle vi inte ta ett steg tillbaka om vi försökte få det att se ut som att barnen far illa pga. att männen stannar hemma? Jag skulle kunna diskutera detta hur länge som helst.

 

 

Vad tycker ni om detta? Jag vill höra era kommentarer!

 


Update

Jag hade tagit massa bilder idag men jag såg inte att spegeln hade ränder från skrapan som man tar bort vatten med (det blir immigt när jag duschar eftersom jag inte har fönster på toaletten). Men jag laddar mitt kamerabatteri just nu, det dog nästan förut så ingen idé att ta nya bilder än. Lovar att visa så fort bilderna är tagna.

Förresten, jag håller på att göra en garderobsrensning, funderar på om jag ska göra en bloppis typ som en blogg där jag lägger upp allt, eller om jag ska fortsätta med seconds.se eller tradera.se. Tradera brukar funka men de tar alltid ut mycket pengar för auktionerna och seconds.se är inte helt hundra än, finns t ex inget betygssystem vilket inte alls är bra, jag köpte bland annat en grej men fick inte varan där & nu kan någon annan råka ut för samma person.. får se hur jag gör.

Kom gärna med tips om hur jag ska ha bloppisen! Ska även lämna in lite grejer till myrorna eller röda korset eller något sånt :) hehe

Tradera!

Den här snygga klänningen ligger på tradera, går ut om några dagar, utrop 269 kr (på hemsidan kostar den 499 kr) skynda fynda! Den är helt oanvänd & har alla lappar kvar!

 

Klicka här för att komma till auktionen!


Klassfest

Tog lite bilder innan, men det blev jätteskumt ljus

Jag hade på mig mitt Paris, Kate & I linne & en kavaj/jacka över från H&M

Folk från klassen :)

Linnéa & jag

Kei, Sophie & Linnéa

Marcus & Linnéa

Klasskamrater

Jag ser väldigt rolig ut här tycker jag haha men jag bjuder på den bilden :D till vänster står Mirjam & till höger står Micke!

 

Sen gick jag hem väldigt tidigt eftersom jag hade möte så jag hann inte ta mer bilder tyvärr! Nästa gång när vi har examinationsceremoni, då ska vi festa ordentligt!

 


Klänningen

Här är nya klänningen, dock vet jag inte om jag ska behålla den än, får se för jag köpte lite andra grejer från H&M idag som jag gillar mer. Visar sen!

Var även på klassfest en sväng igår, men jag stannade inte länge eftersom jag skulle ha möte idag.. visar lite bilder sen!



Garden Collection

En suddig gul bild jag tog på toan nyss (enda stället jag har spegel/lysrören gör ljuset gult) men man ser dessa underbara shorts, beställde dem direkt när jag såg dem på H&M:s hemsida, kärlek vid första ögonkastet.. vad säger man? Skitsnygga!

 

Beställde även en klänning men jag vet inte riktigt om jag föll för den som jag trodde att jag skulle göra.. återkommer senare!


Varför ska man bli medlem på Gratisbio?

Här är en anledning: Det här presentkortet bytte jag in till häromdagen (använde det när jag köpte mina Converse & fick den därmed 100 kr billigare!)

 

 

Dessutom har Gratisbio precis startat ett forum, en chatt samt möjlighet att gå på biodejt om ni samlar ihop 200 poäng! Om ni blir blir medlemmar här får ni 75 poäng dessutom!



Ny klänning

Är för trött för att skriva just nu så jag spelade in en videoblogg :) det verkar ha uppskattats förra gången så jag gjorde en till, om samma sak.. typ 8-)

 

Rabattkoden som ni kan använda är: modeblogg50kr då får ni 50 kr rabatt när ni handlar för 500 kr eller rabattkoden Eurocardse då får ni 50 kr rabatt oavsett vilken summa ni handlar för (dvs. även om ni handlar för mindre än 500 kr) Klicka här för att komma till klänningen.

 

ps. varför blir videon suddigare när den laddas upp på videofy.me än vad den egentligen är? Ni som använder Videofy.me kanske kan svara?

 


Jobb

Börjar jobba kl 12 idag men bussen går inte förän om 15 minuter! Lite tråkigt att det regnar ute eftersom jag inte har något paraply, alla mina har gått sönder & jag har slängt dem!


Vad ska ni göra idag? Jag ska som sagt jobba, vilket innebär att det inte blir uppdatering förän ikväll.. synd att det inte går att tidsinställa blogginlägg här, det vore verkligen lättare att fördela inläggen då!


Ne, nu ska jag iväg, vi hörs!

In love

Detta Acne-linne söker jag efter, det finns bara 1 linne kvar i strl M på deras hemsida, Asos.com hade flera storlekar i nudefärgen igår, idag är alla slut utom strl L. Hjälp mig. Kan jag hitta denna i Örebro? Både svart & nudefärgen går bra, helst nudefärgen, i strl S!

 


MOSCHINO

Mitt snygga Moschino bälte (uttalas Moskino) jag har inte använt det så mycket, mest för att det passar i midjan & jag inte ofta har byxor som sitter så högt upp. Dock har jag dessa snygga chinos som jag köpte på Monki förförra året, de är i en ljusblå pastellfärg & till detta matchar jag med en t-shirt från Mango.

 

Vad har ni gjort idag då? Jag har mest varit seg & trött efter helgen, har försökt plugga lite men det har inte gått så jättebra..


Dresses

Jag vill bara köpa klänningar så fort jag ser att solen kommer fram. Alla klänningar  ovanför kommer från Asos.com. Jag har lite svårt att bestämma mig för vilken som är min favorit.

 

Vilken är din favorit?


LOVE

Två väldigt lika modeller, det enda som skiljer är att paret längst bort har två dragkedjor, en på varje sida & paret längst hit har en dragkedja & lädersnöret som ni ser. De är väldigt lika Acnes pistol boots men dessa kostar 1199/1099 kr, vilket är ungefär en tredjedel av Acnes. De finns på Scorett.

 

Vad tycker ni? Jag är riktigt sugen på att köpa dem när lönen kommer.. men jag vet inte, de är ju trots allt inte vårskor..


Fikatips

Fikade med älskling igår (fredag) på Java i Örebro. Jag som inte dricker kaffe kan inte uttala mig men jag har hört att de skall ha Örebros bästa! Något annat som är väldigt bra, det är att man får förvånansvärt mycket vaniljsås på pajen. Kolla ovanför, jag menar detta är standard. (Slutade med att jag inte orkade äta upp hela & att jag fick ont i magen haha)


Nu ska jag sova, godnatt!


Converse

Slänger in en mobilbild jag tog häromdagen, jag är hemskt ledsen för min uppdatering men jag har sovit från 20.30 tills nu, jag är helt utmattad även om det var en ganska lugn dag på jobbet. Jag är helt enkelt ur form!

Jag ska matcha dessa till mina nya jeansshorts + linne & en lång kofta, kommer vara skitsnyggt! Längtar till våren så jag kan inviga mina kritvita Converse (förstår inte hur folk kan gå med dem ute i slask, de blir gul-gråa vilket inte är så snyggt)


ps.
för er som undrar är det mina klackar som skymtar i bakgrunden, lovar att visa alla någon dag!


Trött!

Idag har jag jobbat & är supertrött, såg nyss Bella&Tyra Show, vet inte vad jag ska säga - det enda som jag tyckte var bra var inslaget med Amir & när han var i studion..  annars kändes det lite mer flummigt den här gången..


För övrigt har jag tagit massvis med kort, så jag tänkte slänga in dem när jag hinner!



Hoppas allt är bra med er?


Ny klänning

Klicka här för att komma direkt till klänningen: Silver Studded Dress SEK 249, Club L - NELLY.COM

 

Har inte hunnit fota mina snygga vita Converse som jag hämtade ut i förrgår men jag är supernöjd med dem, tog en storlek mindre än vad jag brukar ha & de satt perfekt! Visar när jag hinner! Beställde även den här supersöta klänningen på Nelly.se dock idag, den har tidigare varit slutsåld men kommit in igen & det bästa med den är att den endast kostar 249 kr!



Inspiration

bild från stockholmstreetstyle.feber.se

bild från stockholmstreetstyle.feber.se

Kate Bosworth, bild från knighttcat.com

 

Eftersom jag är så trött & har massor att göra bjuder jag på dessa bilder som jag inspireras av. Just nu älskar jag alla tre stilar & tycker det är fint att variera sig, tjejen längst upp är så vacker också! Tycker ni inte?

 

Ne nu ska jag laga mat, vi hörs!



Godnatt

Har precis bläddrat igenom Bubbleroom magazine & blivit sugen på att shoppa, som vanligt. Haha. Nu ska jag för en gång skull lägga mig! Godnatt på er!


19.24

Hemma från gymmet, hittade den här bollen & lekte lite med den haha. Jag var där med Karolin! Alltid roligare när man är två! Nu ska jag laga mat & äta men först ska jag springa iväg till ICA för att hämta ut mina nya Converse! Hörs sen!

 

ps. gillar ni min Teenage Millionare t-shirt? Önsketänkande för tillfället dock.. haha & hur håller jag min hand? Ser skumt ut :S


Gymmet

Ska precis dra till gymmet, tänkte bara säga hej. Har varit lite dålig uppdatering idag, jag håller på att fixa lite här hemma & sånt. Samtidigt är jag allmänt trött & seg därför tror jag att det är bra att dra till gymmet idag. 2:a gången den här veckan, jag satsar på att gå minst 3 gånger varje vecka nu, känner att jag tappat så mycket bara för att jag inte tränat på en månad!


Återkommer lite senare, ska även hämta ut Conversen som jag bytte den rosa Elise-klänningen mot från Nelly.se ska även skriva upp alla rabattkoder som jag känner till just nu så ni kan shoppa billigare ;)



Politik + Twitter = Sant



Eftersom det är efterfrågat med lite mer politiskt snack kan ni som är intresserade läsa, diskutera & kommentera på twitter. Därför bjuder jag in alla som vill läsa mer om politik till att läsa min twitter & att skriva till mig där. Kommer även att länka inlägg som går till min blogg från twitter om de är politiska.



Länken till min twitter: http://twitter.com/aaayla



Frida Gustavsson

 

Kollade nyss på detta klipp där Frida Gustavsson gästar Nyhetsmorgon på TV4, spännande tycker jag, visste inte att hon bara var 16 år! Hon berättar lite om sitt liv, vad hon gör med alla pengar hon tjänar & vad hon tycker om modellvärlden!


Hon svarar även på frågor om ätstörningar & droger. Jag gillar henne, tyckte hennes svar var väldigt bra!

 


Arg

Vaknade alldeles för sent idag. Det är nämligen så att sidan The Outnet har Flash Sale, som de kallar de. Vad innebär detta då? Jo 80-85% REA på utvalda produkter. Jag hittade ett par jättesnygga Marc by Marc Jacobs Jeans, det fanns bara kvar i min storlek Jag känner att det är "ment to be" eftersom de bara finns just min storlek kvar. Jag lägger dem i korgen, kikar vidare lite grann, går till kassan ser att de kommer kosta ca 400 kr med frakt (från lite över 2000 från början) jag är nöjd. Jag klickar på checkout - vad händer?

JO DÅ ÄR JEANSEN SLUT!

 

 

Vet inte om ni förstår min frustration. Dessa snygga stuprör med den perfekta färgen till våren från Marc by Marc Jacobs för endast 400 kr kunde ha blivit mina. MEN ICKE. Nu ska jag vara sur hela dagen.

 


DOYOUWANNABUY?

Den här underbara fuskpälsen i strl 36 (från H&M Trend) ligger uppe på tradera, klicka här för att komma till auktionen!

 

ps. Jag har en likadan fast jag behöll den större storleken eftersom jag ville ha min mer oversize, dock är det väldigt liten skillnad på storlekarna (den jag har på mig på bilden är strl 36, just den som säljs). Lappen är kvar & den är helt oanvänd!


Pluggar

Sitter här & panikskriverihop något som jag inte vet om det blev så bra, jag har 1,5 timme på mig att skriva om jag vill men jag har känt noll motivation de senaste dagarna för att ens ta upp den här uppgiften. Mest för att uppgiften är så tråkig! Den blir liksom aldrig gjord hur länge jag än sitter med den. Nu har jag i alla fall fyllt sidorna med något som jag personligen tycker är halvbra.

Vad gör ni idag?

Nellyklänningen från Elise

Klänningen kommer från Nelly.se den är gammelrosa, på hemsidan är den nästan ljusrosa men jag gillar den här färgen dock vet jag inte om jag ska behålla den. Den sitter jättefint men den kräver verkligen att man är brun. Sen är jag lite skeptisk till ryggen för tyget är inte lika fint som resten av klänningen. Därför kanske den åker tillbaka imorgon. Får se hur det blir med det, kanske expressbyte mot något annat plagg..

 

Vad tycker ni? Behålla eller skicka tillbaka?



Olivia Palermo

okänd bildkälla


Den här tjejen lyckas alltid klä sig snyggt, även om hon inte har någon avancerad kombination på sig på den här bilden, är det skitsnyggt. Jag tycker annars att hon verkar vara en bitch men det klär henne lite. Det ger henne karraktär. Haha.



Grattis lillasyster!


Idag fyller min lillasyster år. Grattis! Jag kunde inte vara hemma idag men vi har setts ganska mycket den senaste tiden (hon har fått sina presenter tidigare) hon fick bland annat ett Sims 3 spel av mig (den man reser runt till olika platser i världen) & igår fyllde jag på hennes mobil med pengar hehe :)


Vill också gratta min mormor som också fyller år idag! Visst är det coolt att de fyller år på samma dag?


Grattis till er, love you!

Melodifestivalen

Bild: SVT via aftonbladet.se


Jag tyckte personligen att Salem, Darin, Erik eller möjligen Ola skulle ha vunnit, just i den ordningen som jag har skrivit.. och Anna då, vad tycker jag om henne & hennes låt? Jo man måste skilja på det & bedöma båda, för att framträdande betyder väldigt mycket ute i Europa.

Låten
- Själva låten tycker jag att den är jättebra, jag har lyssnat på den på Spotify & där är den jättebra.

Framträdandet då?
- Jättetråkigt tycker jag, jag sitter & funderar på var gitarren tar vägen & annat runt omkring.

Kläderna
- Tycker inte alls att klänningen, leggingsen & conversen går ihop. Antingen så kör hon på klänning, bara ben & klackar (hon kan ha ett par lägre pumps om hon inte gillar klackar & har svårt för det) annars tycker jag inte alls att hon ska ha klänning, eller den typen av klänning om hon ska ha leggings & converse. Egentligen tycker jag inte alls att hennes låt & framträdande kan förknippas med converse. Leggingsen är en stor tråkfaktor, tråkigt, ingen galakänsla, känns olyxigt & vardag!

(Hon fick lite pengar av SVT nyss, hoppas hon köper kläder för dem & klackar!)


Gör om & gör rätt till finalen i Norge!


Ny kofta

Klickade hem den här söta koftan i min H&M beställning, den är lite kortare & som ni ser är knapparna osynliga under när den är knäppt, det är bara påsydda kryss, vilket jag tyckte det var lite sött :)

 


Jeansshortsen

Här får ni en suddig mobilbild på mina nya supersnygga jeansshorts som jag vägrar ta av mig, de är boyfriend shorts eller "loose" fit, jag har strl 36 i dessa & de är ganska slappa & sitter inte så tight, spec inte i midjan/höfterna vilket shorts brukar göra på mig. Tänkte ta lite bättre bilder på dem men jag är så himla blek (ja ni ser ju på bilden)

 

Shortsen kommer från H&M & jag köpte dem för 99:- när de hade erbjudande, de finns kvar på hemsidan (kanske i vissa butiker också) men nu kostar de 249:-

 


Vanilla Coke?

Vad hände egentligen med Vanilla Coke? Jag har läst lite om det & försökt ta reda på varför det inte finns längre & kommit fram till att det finns i USA & några andra länder, det är de nordiska länderna som det inte finns i.


Dessutom finns det Coca Cola citron, lime, körsbär.. kommer ni på fler smaker? Varför har inte vi dessa smaker i Sverige? I USA har de till och med Vanilla Coke Zero, orättvist!

 

 

Kommer ni ihåg Vanilla Coke & vad tyckte ni om den? (Den fanns i början på 2000-talet & den togs bort runt 2005 - vad jag kan få fram)

 


Market2Member

 

Som ni ser ovan bytte jag precis in massa poäng mot pengar, detta blir alltså 448,05 kr som sätts in på mitt konto! Hur bra är inte det? Det enda jag har gjort är att jag gått via Market2Member när jag har handlat & registrerat mig på nyhetsbrev & olika sidor (gratis) på Market2Member samlar man in poäng väldigt snabbt!

 

 

Bli medlem här & börja samla poäng så fort som möjligt så du kan samla så mycket som möjligt (du kan även byta in mot presentkort, då får du lite mer av summan - mellan 5-10% mer hos bland annat SF, Ginza, & Uppercut)

 

 


Nya handdukarna!

De mindre handdukarna, som jag tycker är ganska stora för att vara "små"

Badlakanen

Badlakanen är jättestora!

 

Jag är supernöjd med mina nya handdukar från H&M, det stod att det var riktig frotté på beskrivningen & på båda sidorna (vilket det är) men kolla en extra gång när ni beställer på H&M för vissa handdukar har de frotté på baksidan & velour på framsidan!

 

ps. för er som undrar kostar de små handdukarna 59:50 kr/st & badlakanen ligger på 149 kr/st (tidigare har de legat på 179 kr/st men de har sänkt dem av någon anledning? Det finns även duschhanddukar för 129kr/st i samma serie, samt badmatta & duschdraperi)

 


Just nu

Arlas vaniljyoughurt + 2 kiwi + 1 banan = supergott



Kollar på Let's Dance just nu, är trött från städningen, egentligen borde jag ha pluggat men jag tänker att jag har hela helgen på mig (A) haha, vad gör ni?



Storstädning!

Idag har jag storstädat! Då menar jag, tagit ur nästan allt från rummet ut i korridoren, dammsugit/moppat/skakat ur mattan utomhus, slängt massvis med gamla tidningar & annat, tvättat 4 maskiner varav en var överdraget till soffan i korridoren (jag är typ som allas morsa här, jättetöntigt men ingen annan gör det haha). Sedan har jag funderat över hur jag ska få ihop det med min garderob (får inte plats med mer), kommer komma fler grejer på tradera inom kort, jag har använt seconds.se innan också men bara fått sålt 1 par skor där, det som är bra är att de inte tar någon provision för sålda plagg utan att man tjänar det man får på auktionen, dock är det inte lika mycket besökare & köpare!

Ne nu ska jag fortsätta fixa lite, visar de nya nytvättade handdukarna från H&M sen!

Fuskpälsjackan

Såhär ser min nya pälsjacka ut, den är superskön & varm!

 

Om ni gillar den har jag lagt upp den andra jackan som jag beställde (strl 36) på tradera, klicka här för att komma direkt till jackan. Utrop började på 1 kr men den är uppe i 150 kr just nu..


New jacket

Sprang förbi H&M efter jobbet idag & såg den här söta kavajen/jackan! Dessutom hade de 100 kr rabatt på alla kavejer/jackor (fram till 24:e mars) så jag fick den för ynka 99 kr!


Har även hämtat ut Nelly paketet men vet inte om jag ska behålla klänningen än, den var mer gammelrosa än vad jag trodde, vilket var väldigt fint men jag funderar på vilket användningsområde det är för den, känns som att det är väldigt begränsad (kräver solbränna) ska även visa vad jag fick i mina två andra H&M paket!

Kate Moss

Allt som den här kvinnan har på sig vill jag ha! Någon annan som känner likadant?


Bild från knighttcat

 


Glamourama låten!

Någon mer än jag som tycker att låten till Glamourama är bra? Ni kan lyssna på den här (2 minuter) helt gratis men om ni vill ladda ned den kostar den en slant!

 


Paket!

Stort paket från H&M idag igen, dock inte en enorm kartong som jag hämtade igår, vilket var väldigt jobbigt! Ni får se vad det är i båda paketen så fort jag har fotat allt med kameran (mobilbilderna blir inte tillräckligt tydliga!)


Dagens

Jag i min nya fuskpäls från H&M Trend, om ni gillar den kan ni buda hem en likadan på tradera fast i strl 36 som jag lagt upp här budgivning startar på 1 kr!

Stövlar i skinn/mocka från Ellos, Jeans från D Brand, Vitt linne GinaTricot, Svart långärmad tröja med knappar - gammal Veromoda & Fuskpälsen från H&M Trend

 

Vad har ni gjort idag? Jag har haft möte med praktikplatsen, ätit lunch med Rebecca, klippt mig hos Rebecca, gått en sväng på stan, promenerat i solsken med Lina, hämtat ut paket från H&M, fått en avi från Nelly.se som jag ska hämta imorgon, sovit i några timmar (vaknade nyss)

 

 

ps. ser ni att det fortfarande är lite svullet sen operationen, bilden längst upp, höger sida på bilden?

 


Klippning idag!

Före


Efter



Som ni ser var det mest en uppfräschning av håret, ca 3 cm på längden & klippte även lite snelugg (väldigt lång) men eftersom jag inte hade någon lugg innan känns det lite mer som en frisyr just nu. Ni som undrar vem som klipper mitt hår är det Rebecca (hon finns på Hårskulptören i Örebro), ni hittar hennes blogg här lämna en kommentar om ni är intresserade av att klippa er eller fixa håret hos henne!


Books

I Bokus paketen låg dessa böcker, eftersom de hade rea fick jag båda för 130 kr - totalt!

 

Båda böckerna är väl typiska "tjej" böcker men jag tycker att de är roligast att läsa på sommaren när man ligger & pressar i solen!


Adventureland - Filmtips

Förra veckan såg jag filmen Adventureland (2009) (länk till IMDB) därJesse Eisenberg (varit med i bl a Zombieland & The Hunting Party) & Kristen Stewart (från Twilight) spelar i huvudrollerna. Filmen utspelar sig  år 1987 i en Amerikansk stad där James precis tagit studenten & hoppas på att åka på en resa för att fira sin examen. Eftersom hans far precis omplacerats till en annan tjänst meddelar föräldrarna att de inte har råd att skicka honom på resan & om han ska studera vidare i New York måste han samla ihop pengar själv. Efter att han sökt många olika jobb & fått negativa besked söker han jobb på Adventureland som är en nöjespark. Där träffar han b la Joel & Em som blir hans vänner.. mer vill jag inte avslöja utan jag tycker ni ska se filmen själva!

Det som är bäst med filmen är att den utspelar sig på åttiotalet vilket ger allt en charm & James sätt att vara bjuder på många skratt.


Ett plus i filmen är att Bill Hader är med, som spelar "chefen" Bobby på Adventureland, han bjuder på filmens roligaste klipp:

Visst är han rolig? "You don't know what I'm capable of"


Motivering: Rolig film med en bra story, blandar komedi, kärlek & vänskap. Kan bli lite trög emellanåt vilket gör att betyget sänks. Filmen får:


Home

När jag kom hem till Örebro gick jag till affären för att handla & för att hämta tre paket som hade kommit. Ni skulle sett kvinnan som lämnade ut paketen när jag sa att jag skulle hämta hela tre paket!


Ser ni hur stort H&M paketet är? Kan ni gissa vad jag har beställt?

I ena påsen låg dessa två paket från Bokus.

 

Visar snart vad jag har köpt! Sen kan ni fundera på hur jag fick hem allt det där helt själv + påsen med mat som var halvtung. Jag gick hela vägen!

 


Yesterday in pictures

Äntligen har jag hittat min mobilkabel & kan visa alla bilder jag tog igår! Dagen började med att jag & Adis gick till stan för att gå en sväng i affärerna & för att ta en baguette var & fira internationella kvinnodagen (som vi tyvärr fortfarande måste ha eftersom vi inte är jämställda, den dagen vi är det kanske vi kan skippa den dagen).

Vi drack Coca Cola, vill tillägga att light Cola är så äckligt, this is the real deal!

Såg den här hallonröda mockajackan på MQ (999:-) Den ser lite ljusare ut på bilden men i verkligheten tyckte jag att den var lite mörkare. Eftersom jag redan har en mockajacka tänker jag inte köpa en (mest för att jag gav 1600:- för min, så kan inte motivera köpet haha)

På väg hem bestämde vi oss för att köpa tre tian-lotter, det gick inte alls bra. KÖP INTE LOTTER MAN VINNER ALDRIG!

När jag kom hem såg jag dessa fina blommor som pappa hade köpt till mamma :)


Pictures

Tog faktiskt lite bilder idag men hittar inte min sladd till mobilen just nu + att alla mobiler hänger sig när jag försöker överföra via bluetooth (min gamla & min nya har jag testat - händer samma sak med båda) någon som vet vad det kan vara?


Har inte heller hunnit svara på alla kommentarer som jag fått, lovar att göra det i dagarna. Känns som att jag har haft fullt upp idag & alldeles för trött dagarna innan.


Vi hörs imorgon & då har jag förhoppningsvis hittat min mobilkabel så jag kan visa er alla bilder!

Godnatt!

Yesterday

En suddig mobilbild!

Kids som dansar bosnisk folkdans (min syster var med) jättehäftiga!

Jag fick en ros! (Alla kvinnor/tjejer fick en ros eftersom vi firade internationella kvinnodagen som är på måndag)

 

Så igår var jag på bosnisk fest här i Lidköping med familj & pojkvän. Det var trevligt men jag och Adis gick lite tidigare eftersom vi inte var på festhumör. När vi kom hem såg vi The Secret Window med Johnny Depp som var bra! För övrigt har jag mått bättre efter operationen (visdomstand som togs ut för er som inte hänger med) men smärtan återvände imorse när jag vaknade! Så imorgon kanske det blir ett till tandläkarbesök (i så fall 3:e på en vecka) får hoppas att jag klarar mig utan så jag kan åka tillbaka & vara med på alla lektioner (& ta igen det jag missade förra veckan).

 

Vad gör ni förresten?


Feeling better

Mår som rubriken antyder bättre idag. Dock har jag fullt upp att fixa håret på min syster & laga mat här hemma. Ikväll ska jag på en bosnisk fest här i Lidköping där bland annat min syster kommer dansa folkdans, hur häftigt?

Vi hörs senare eller imorgon, förhoppningsvis med lite bilder!




Hos tandläkaren igen!

Eftersom jag haft väldigt ont de senaste dagarna hörde jag av mig till tandläkaren igen. (Vad mycket tandvärksnack det blir i min blogg just nu, men så är det) Jag fick komma in eftersom det kan vara farligt att vänta länge om det skulle vara något.

Tandläkaren spolade rent med koksalt & la i någon salva där tanden tidigare varit.. så jag hoppas att det slutar värka nu (fast nu gör det egentligen mer ont än innan han petade i munnen på mig) vill egentligen bara sova, känner inte för något. Kul va?

Därför bjuder jag på en sommarbild så vi alla blir på bättre humör (tagen i Monaco för ca 1,5 år sen):

Visst ser det härligt ut!

 


Update

Jättedålig uppdatering idag. Har egentligen bara varit utslagen idag, somnade runt 14 och sov en ganska bra stund, både hemtelefon & mobilen hade ringt flera gånger utan att jag hört.. hemskt.. har fortfarande ont i käken vilket är jättejobbigt!

Imorgon ska jag nog göra något, blir bättre uppdatering då!


Håll ut!

Klickade precis hem..

Eftersom jag inte har så jättemycket att göra förutom att plugga & surfa (går inte ut just nu eftersom det är så kallt) så klickade jag hem den här klänningen från Nelly.se

 

För er som gillar rabattkoder kan jag meddela att Nelly har gratis frakt idag (sista dagen) & om ni skriver in Eurocardse får ni 50 kr rabatt! Shoppa på nu!

 

Klicka här för att komma direkt till Nelly, glöm inte att skriva in Eurocardse i kassan!

 


Ny mobiltelefon

Jag som tänkte uppdatera kort efter förra inlägget men somnade. Sedan har jag haft mer ont idag än vad jag hade igår.. Har försökt äta lite nu men får bara i mig mat som inte behöver tuggas mycket. Får inte heller äta varm mat & inte heller för kall, vilket är lite jobbigt haha..


Mobiltelefonen som jag köpte ser ut såhär (orkar inte ta bild på den, gör det när jag mår bättre):


SonyEricsson T700, som är från deras designserie. Den har funnits ute ganska länge men jag tycker fortfarande att den är bra & dessutom ett rimligt pris på just nu. Just nu känner jag att jag inte vill ha en avancerad touch telefon & då funkar den här bra!


ps.
kommer blogga när jag orkar de närmaste dagarna, somnade bland annat idag efter att jag tagit värktablett.. så är väldigt trött & seg just nu, hoppas ni förstår!


Smärta!

Imorse opererade jag bort en av mina visdomständer. Jag trodde jag skulle få ta bort båda två på samma gång men då skulle jag inte kunna äta fick jag höra! Förstår vad de menar nu! Har fått i mig en risifrutti & en mannafrutti samt lite soppa som mamma gjorde åt mig. Inte så jättemycket med andra ord!


 

För övrigt köpte jag en ny mobiltelefon på väg hem från sjukhuset.. visar den om en stund ;)