ATT UNNA SIG?

Spanade lite snabbt på dessa underbart snygga klackar på Zara.. 799 pix inte riktigt min budget den här månaden eftersom jag flyttat.. men jag vill.. unna mig! Det får man väl göra ibland? Även om jag äger ett x antal svarta klackar och skor.. det är något med dessa som säger mig att de kommer vara riktigt snygga och heta i vår & sommar.. hmm måste gå & pröva dem.. de är lite "utskärda" vid insidan av foten som ni kanske ser? Måste testa dem och se om de är sköna.. vad säger ni, ska jag slå till?

FLYTTAT!

Nu har ja flyttat! Vilket har lett till dålig bloggning i helgen. Sorry for that. Ny vecka imorgon. Nu kör vi!

MIN FAVORIT MELODIFESTIVALEN

ERIC SAADE - POPULAR!

Nej jag är inte 14 år och kär i Eric Saade men jag tycker helt ärligt att han var en av de bästa i Melodifestivalen och jag tycker att han gör ett fint nummer, sjunger bra och kommer presentera Sverige på ett bra sätt i Eurovision. Jag är helt hundra på att han kommer att komma längre än t ex Linda Bentzing för att det inte kommer att nå ut på samma sätt och jag är FÖR att alla länder ska sjunga på sitt språk.. men men vi får väl se. Jag hejar på honom. Vem är er favorit?

WHITNEY PORT + BIKBOK = SANT


Är det bara jag som missat att Whitney Port har inlett ett samarbete med BIKBOK? Tydligen har kollektionen redan påbörjats men kommer inte att släppas förrän i oktober i år. Kollektionen kommer att släppas i utvalda BIKBOK butiker. Jag tycker att det låter värt att spana in! Vad tycker ni? Läs mer om samarbetet här.

INSPIRATION: MODEVECKA

Bilder: http://carolinesmode.com/stockholmstreetstyle/
Bilder: http://www.vogue.com/

Jag personligen blir ofta mer inspirerad av streetstylebilder än av catwalken. Tycket det finns så mycket kreativa människor där ute som är mästare på att kombinera ihop alla snygga plagg. Se bara hur snygga outfits de knåpat ihop ovan. Tycker också det är kul att Stockholm Streetstyle fångat Olivia Palermo på bild! Sen vill jag bara notera att alla ovan har någon nyans av begie/camel färgat, tycker det är så snyggt. Gillar speciellt den begie kappan, har prövat några på stan men inte riktigt fallit för någon än..

"DAGENS"

Roligare än såhär blir det inte, köpte detta nyss.. kan ni tänka er hur kassörskan kollade på mgi? Hon frågade til och med om leg!

PLASTIC

De här snygga plastiga klackarna vill jag ha till våren/sommaren, tyvärr har jag ingen möjlighet at beställa hem något förrän nästa vecka så jag får hoppas att de finns kvar på Nelly.se där ni hittar dem.. 349 ynka kronor får ni ge för att dessa klackar ska bli era. Vad säger ni? Hiss eller diss?

BUHU

Hej kära ni! Hoppas att allt är bra med er. Jag är fortfarande apförkyld & har inte rört mig ur sängen idag. Så kul har jag. Usch. Jag försöker att inte vara negativ i bloggen men ibland så går det inte. Tror inte jag varit sjuk på typ ett år eller mer så kommer den här hemska förkylningen. Happ, bara att dricka te & äta honung.. har även sett alla avsnitt av Stylisterna som jag missat, måste säga att jag skapat mig några favoriter men man vet ju aldrig vem som tar hem det. Vi får se!
Ne nu ska jag dricka mitt te och vila lite, återkommer senare med ett par skor som jag har dregglat över i några dagar.. om vi ändå hade sommar :( (ni kommer förstå vad jag menar!)

SPOTTED: MODEVÄRLDENS IT-BAGS

Bilder: Net-A-Porter.com

Nog har Net-A-Porter smygfotat mycket under London Fashion Week & fått bild på några riktiga godbitar. Inte helt otippat från Mulberry och Proenza Schouler. Både Mulberrys Alexa (som inte finns på bild ovan) har varit en stor favorit i modevärlden och en it-väska dock skulle jag nog säga att Tille väskan (högst upp till höger) håller på att ta över efter Alexa. Tille är årets modell och verkar redan sitta på många kända axlar.

Min favorit, den lila Proenza Schouler PS1 är redan slutsåld på Net-A-Porter (länk till väskan) priset 1,365 Euro verkar inte ha hindrat köparna.. men sånt är livet. Nu börjar jag ångra mig lite för att jag inte slog till på den där Mulberry Alexa väskan i lila (som fanns med på rean!!) men jag tycker ändå att PS1 är finare. Nåväl, får väl fortsätta spara, jag har ju min nya väska från Paul & Joe som är riktigt snygg och som funkar väldigt bra i vardagen..

För att inte glömma bort att det bara är fyra bilder ovan som är tagna under LFW (många fler är tagna förstås men som jag visar här & som Net-A Porter har hissat), känns som att jag måste hissa Celines Luggage Bag en gång till, kolla bara hur vår Gossip Girl stjärna bär den, lovely!


ALEXANDER WANG

Jag vet inte hur mycket ni hänger med/hängt med i modeveckorna men jag har följt dem lite på Style.com där ni kan se bilder & även klipp från alla visningar som har varit hittils. En riktigt snackis (som vanligt) har varit Alexander Wang. Jag tycker att det finns mycket fina grejer från de olika kollektionerna som visats hittils och självklart mycket inspiration att hämta. Jag har dock inte blivit "blown away" av något som jag sett hittils.. märkligt.. men så är det! Nedan ser ni lite bilder från A. Wangs senaste visning, alla bilder är hämtade från Style.com:
En stor mix av material & tyger
Mina två favoritoutfits, byxorna & kjolen är favoritplaggen från showen, vilka är era?

SHOES MAKE ME FEEL BETTER

Såg dessa skor igår, de finns på Scorett och blir dina för 599:-

Jag är hemma & är sjuk idag, ingen nyhet kanske efter mitt förra inlägg men jag klarade faktiskt hela arbetsdagen igår och hann även gå en sväng på stan (köpte även några saker, visar sen!). Såg skorna ovan på Scorett, tycker de är fina men vet inte om jag gillar sulan på baksidan, färgen hade kunnat vara snyggare men men. Jag är ute efter något liknande om dessa skor.. tycker ni inte att de liknar Louboutin's Bianca? :
Kanske skulle köpa dessa istället? (Om jag hade 6500 kr över...?)


OM NI UNDRAR..

Så bloggar jag inte för att jag har feber, hostar, är sjuk :( usch säger jag bara. Återkommer när jag har roligare saker för mig! Kram!

199 KR

Hittade den här kavajen på H&M, tycker den är rätt så fin & priset? 199 kr - ett kap! Jag köpte den dock inte, kändes inte som att jag kunde motivera ett köp när jag för några månader sen knapp ägde en kavaj men nu äger 6-7 st.. eller vad säger ni?

RED

Har spanat lite på den här bilden sedan jag såg den hos Jak and Jil & titta vad jag hittade idag:
Vet att bilden är lite suddig (tog den med mobilkameran). Röda skinnbyxor från Zara, hann inte prova dem men kanske borde göra det? Vad tycks? Är ni sugna? Jag är!!

COCA COLA

Åh, tror jag skapat mig ett beroende, måste gå & panta snart också eftersom det ligger colaburkar överallt! Visst fick jag in en fin bild på min coca cola, visst blir man sugen? Appropå sugen på coca cola:

 

 

Tycker ni ska gå in på Rebeccas blogg & skriva en snäll kommentar, hon tentapluggar och som ni ser ovan har ett sockerberoende (som jag också har, se cola ovanför) haha, ne men hennes blogg är riktigt grym med många fina outfits! Check it out: http://rebeccascorner.blogg.se/


OUTFIT

Tog outfitbilder snabbt igår, gick runt såhär hela dagen, minus skorna förstås (eftersom jag var inne hela dagen)Tröjan är kortare i fram men längre i bak, perfekt när man har leggings, köpte den på Lindex (!!) & linnet kommer från Acne, likaså skorna :)

SÖNDAG

Hej kära bloggläsare, ni är ändå fler än vad jag har trott trots att min uppdatering är dålig! Kul att ni hänger med! Vad gör ni idag? Själv sitter jag och dricker mitt ice coffe & äter mackor med sallad på. Älskar sallad + mackor! Haha. Tänkte gå upp tidigt imorse men det slutade med att jag vaknade tidigt och satt vid datorn istället.. solen skiner utomhus så borde egentligen gå ut en sväng.. får se om jag orkar! Slutar väl ändå med att jag hamnar i något köpcentrum & shoppar vilket inte är bra! Haha.. har dock spanat in ett tidningsställ i plexiglas på Åhlens som är mycket snyggt, dock kostar det 399 kr vilket jag tycker är lite mycket för ett genomskilnigt tidningsställ.

Ne nu ska jag äta upp mina mackor & dricka upp mitt ice coffe.. Så kommer den där outfiten upp som jag visade lite av igår! Hörs senare!

SNEAK PEAK

Igår gick jag en kort shoppingrunda & gick förbi Lindex (chockad?) och köpte en riktigt snygg baströja.. visar senare en bild på hela tröjan men här får ni en sneak peak, visst är det fint med mitt nya armband från Indiska? I like it!

Vad ska ni göra ikväll? Fest? Melodifestival?

H&M DRESS

Blev inget köp idag, trots att jag föll för klänningen ovan, jo varför? För att den här inte satt så bra, den var lite för stor, tyvärr var minsta storleken som fanns kvar 38 och jag brukar ha 36 på klänningar.. men men.. ni som har turen att hitta den i er storlek, grattis! 399 pix får ni ge för den här skapelsen!

TODAY

Varför måste den här snön återkomma hela tiden & plåga oss? Varför? Ser ni hur mycket snö det var när jag kom hem idag? Det har inte slutat snöa sen dess.. Usch!

Nepp, inte mycket har hunnits med idag, sprang förbi H&M & såg att de fått in lite nyheter, kanske stannar till imorgon & prövar, såg skjortan i mockaimmitation som jag skev om för ett tag sen här, men den var inte lika fin i verkligheten & alla plagg som hängde i affären var skrynkliga av någon anledning.. nepp.. får se imorgon jag hann inte prova den kanske är fin på! Men nu ska jag sova, jobb imorgon & sedan efterlängtad helg! Godnatt!

CONSCIOUS COLLECTION

I vår kommer H&M släppa den här miljövänliga kollektionen som är gjord i återvunnet material (som the garden collection). Detta är mina tre favoriter som jag gärna lägger beslag på. Vill ni se mer av kollektionen surfa in här: http://www.hmconsciouscollection.com

Vad har ni gjort idag annars då? Själv har jag bara tagit det lugnt & fixat lite mat. Vi var några från jobbet som drog på en spontan after-work efter jobbet idag, vilket var nice, men det är skönt att komma hem också! Ne nu ska jag sova, men godnatt på er mina kära läsare!

IGÅRKVÄLL

Var inne stan och käkade pasta på Vapiano med en kompis. Måste säga att den var supergod, prova den med oxfilé, champinjoner och grönsaker. Supergott!

Vad händer hos er idag? För mig är det jobb, jobb & återigen jobb. Får se om jag hinner med något annat!

VILA BLAZER

Den här snygga svarta/silver blänkande blazern finns just nu på rea från 599:- till 499:- på Vilas hemsida. Jag tycker den är riktigt snygg, den finns i guld också. Jag har inte riktigt nappat på den här silver/guld-plagg trenden för att de inte går att använda i vardagen på jobbet men jag tycker att riktigt många plagg är fina till fest (som det är lite av just nu haha) Vad tycker ni, är den snygg? Priset? Jag tycker att ursprungspriset är lite för dyrt för att vara Vila, även nu när den är på rea är den inte "billig".

OUTFIT

Blev lite hastigt tagna bilder igår, men här ser ni hela outfiten. Min nya kavaj från Zara, mitt nya armband från Indiska, leggings med skinndetaljer från Lindex samt mina nya älskade Acne Track!
Hur är det med er idag då? Händer det något spännande?

DETAILS

Mitt super-duper-snygga nya armband från Indiska. Bär det förstås ovanpå kavajen!
Hela outfiten kommer imorgon!

STHLM STREETSTYLE

Vad kan gå fel med den här väskan från Celine? Inget! Den är underbar!
Skorna, klänningen, åh, måste hitta likadana! Någon som vet var det finns?


När jag behöver lite inspiration går jag in på Stockholm Streetstyle och spanar in alla snygga människor som finns där ute i världen. De fotar även i andra städer än Stockholm t ex Paris & Milano där människorna är väldigt fashionabla! Båda bilderna är hämtade från deras sida & outfitsen föll mig i smaken. Spana in dem! Klick.

TONIGHT

Kom hem för en stund sen, var ute på arbetskamraterna på Söder. Det var riktigt kul ikväll tycker jag eftersom vi satt på ett trevligt ställe och vi var många. På samma ställe hängde Anders Bagge med sitt gäng och jag tänkte gå fram och fråga om jag fick ta en bild (som hade varit här nu) men jag fick inte för de andra. Tydligen var det väl pinsamt.. men men.. nästa gång kanske!
Nu ska jag iväg & packa för imorgon ska jag iväg till Lidköping efter jobbet. Vi hörs snart igen, för jag har lite grejer att visa (hinner bara inte fota allt just nu).

MORGONBUSSEN

Nu ska jag berätta en sak. Det är bara en sån sak som jag kan gå runt och tänka på. Jag undrar om det bara är jag som stör mig på såna här små saker i vardagen. Här kommer det:

På morgonen åker jag en väldigt kort strecka med buss till tunnelbanan. Jag gör det främst för att det är kallt och för att det brukar vara mörkt 07.15 (då bussen avgår). Jag tycker att det är skönt att komma ut när det är lagom kallt. Det är på något sätt stillsamt och lugnt. Jag känner harmoni när jag går ut i den kalla luften och väntar på bussen. Jag är i tid till jobbet. Jag får gå in i en varm buss som tar mig till tunnelbanan. Jag är nöjd över mitt val av att åka buss. Att åka buss är skönt på morgonen.

Men mitt i mitt harmoniska bussåkande finns ett störningsmoment.
En av personerna som åker samma buss som jag, samma tid, varje dag är en kvinna med ett väldigt grått utseende. Hon har kort råttfärgat hår, en grå jacka, gråa skor, gråa glasögon, möjligtvis en svart ryggsäck. Om jag fick gissa på var kvinnan var från skulle jag säga att hon kom från Närketrakten (pga dialekten, som är väldigt gnällig). Hon pratar varje morgon med en annan kvinna. Kvinnan hon pratar med brukar jag inte höra säga så mycket, hör man något så är det ett "Jaha" som svar. Kvinnan med den gnälliga dialekten brukar ta upp olika ämnen varje morgon. Hon klagar gärna på saker och berättar gärna om sina arbetskamrater eller människor hon känner. Hon berättar om vad de gör, vad de har gjort och vad hon tycker om det. Ibland berättar hon om någon som arbetskamraterna känner. Ibland om något hon läst och reagerat på. Okej att den här kvinnan vill berätta saker till "Jaha-kvinnan" men min stora fråga är om hon måste göra detta varje-morgon-kl-07.15 eller om hon kan göra detta någon annanstans och framförallt på en annan tid? Måste hon göra detta varje morgon, samma tid, med samma gnälliga dialekt och störa min harmoniska morgon? Måste hon det?

Jag har faktiskt funderat på det flera gånger. Anledningen till att jag ens vet vad kvinnan pratar om är för att hon är det enda ljudet som hörs under hela morgonen.

Anledningen till att jag skriver detta är för att det var annorlunda idag. Kvinnan var med på bussen hem. Det brukar hon aldrig vara. Tydligen prickade jag in samma tid som hon. Äsch tänkte jag. Hon brukar ju bara prata med "Jaha-kvinnan" på morgonen. Trodde jag. På bussen tillbaka var det bilkö. Kort efter att jag satt mig på bussen ångrade jag mig. Jag kunde gått hem och hunnit hem innan bussen. Vad händer då tror ni? I denna fantastiska bilkö. En bilkö som inte blev kortare av att ambulanssirener hördes konstant eftersom ingen kunde röra sig. Jo, kvinnan hittar en ny "Jaha-person" på bussen. Hon börjar prata, prata, prata. Det enda man hör i bilkön är ambulanssirener och kvinnans gnälliga dialekt. Varför gick jag inte hem idag? Var jag tvungen att ta bussen?

Jag funderade på om jag skulle vända mig om, hon kanske skulle fatta om folk började kolla på henne. Men jag bestämde mig för att inte göra det. Så inte nog med att gnälldialekten stör min harmoniska morgon, inte nog med det. Idag tvingades jag lyssna på den efter en lång arbetsdag, på väg hem.

Ni kanske tycker att detta är jättetöntigt men jag tycker att små saker i vardagen kan påverka hur man känner sig, en lugn morgon är för mig en bra start på dagen. Brukar ni stöta på något störningsmoment under dagen?