27 MARS

Vad tiden går! Är inne på min tredje semesterdag.. idag har jag övningskört och det gick sådär, igår gick det mycket bättre men jag kommer igen imorgon! Jag gick en sväng på stan också och Gina hade en shoppingkväll här i Lidköping så jag gick dit också. Köpte en tröja som jag visar imorgon. Tidigare idag efter körningen gick jag en sväng med pappa på stan och köpte den här teburken och fyllde den med gott te från Kahls som jag dricker just nu.. 
 
Hur söt är den inte? Det fanns en massa olika burkar i olika färger och motiv av söta katter, ha ha passande för mig ellerhur?
 

BLOGGHISTORIA OCH LITE BLOGGREFLEKTIONER

Det här med semester är ju spännande, var ett tag sedan jag hade det och nu när jag bara är hemma i Lidköping och tar det lugnt, kör lite bil och är med familjen, har jag haft en del tid över både till att tänka men även att fördriva. Det har inneburit att jag hunnit läsa ikapp de bloggar jag inte läst på länge och reflektera lite över bloggvärlden som jag länge tyckt varit väldigt spännande och hur mycket den har förändrats sedan jag gav mig in i den.
 
För det första startade jag en blogg redan 2007 när det inte var så stort och bloggfenomenet inte hade slagit, den gick under namnet ajlas.blogspot.se och finns även kvar idag med ett fåtal inlägg som jag sparat. Det var en ren politisk blogg där jag skulle skriva om samhället och dess orättvisor, hur vi ska förändra dem och vad jag tyckte. Jag märkte dock att det inte var så många i min egen ålder plus minus några år, som intresserade sig för att läsa en ren politiskt blogg - och dessa personer var ju de bloggläsarna jag ville ha/nå. Jag tyckte även att blogspot som jag använde som plattform hade en tråkig look, vilket jag även tycker idag och därför övergick jag 2008 till aayla.blogg.se på blogg.se.
 
Min tanke var från början att både skriva om politik och min vardag för att blanda det med något som fler i min egen ålder kunde relatera till. Utöver detta har jag sedan jag kan minnas älskat allt med kläder, mode och skönhet att göra och passande nog gjorde bloggvärlden också det, vilket innebar en natulig övergång till att börja skriva mer om dessa ämnen. Idag är det inte så mycket politik i bloggen och det blev aldrig riktigt det, trots det har jag varit aktiv i SSU och S under en längre tid som jag skrivit bloggen. Jag skriver inte heller så mycket om min vardag, bloggen är inte alls personlig och de flesta av er som läser har inte en susning om vad jag gjort de senaste åren.. förutom det lilla jag valt att skriva här, på det sättet jag valt att framställa det.
 
Intressant det där, läser man i mitt bloggarkiv t ex här och här ser man att jag var mer personlig. Även om det inte är någon deep talk så fick man ju en liten inblick i vad som hände i min vardag. Läsarna var många fler än idag och bloggen växte, jag var lätt uppe i hundra läsare och till och med flera hundra. Ett tag när jag var riktigt flitig och uppdaterade ofta och om jag får säga det själv, var underhållande gick jag över 1000 läsare och sedan tröttnade jag bara. Läsarna var kräsna och jag hade både studier, ett jobb och ett liv vid sidan av detta att hinna med och min hobby (en av dem) - bloggen fick stiga åt sidan. Jag hade ett blogguppehåll och återkom inte på samma sätt som jag var när jag slutade och tyvärr verkar det som att jag inte är den enda.
 
Storbloggarna bloggar numera generellt bara för att det är ett "jobb" som drar in pengar och tycker inte alls att det är lika roligt som när de började. Detta är känslan jag får när jag läser de största bloggarna men rätta mig om jag har fel. Det som dock försvunnit är hetsen till bloggsiffrorna hos dåvarande bloggportalen.se. Kraven på bloggarna är mycket högre än när det räckte att fota sig själv i en spegel med en "dagens" eller att tipsa om den där tröjan från den där webshopen som försvann lika snabbt som den dök upp. Bloggläsarna är så kräsna att de börjar klaga på Kenza när hon BARA skriver 3 inlägg på en dag, som om det vore enkelt att producera material när man inte ens är inspirerad. Bloggläsarna mobbar Tyra, som är en av de ärligaste bloggarna jag läst och som lämnat ut sig själv mest av de stora bloggar som finns idag. Det är riktigt synd om Tyra lägger ned sin personliga blogg, verkligen. Jag gick tillbaka och läste ikapp hennes blogg tidigare idag..
 
Kravet på layout, material och bildkvalité har ökat så enormt från den stora mängden läsare att det inte är så lätt att hålla tempo längre. Det är inte så lätt för en liten bloggare att växa stort som det var då. Det är inte ens lätt för de stora att hålla sig kvar idag, kolla på Blondinbella - idag har hon ca hälften av läsarna som Kenza har. 
 
Jag undrar egentligen hur länge bloggfenomenet kommer att hålla i sig. 5 år till? Det är ju inte längre vad det var då men samtidigt är värdet och kvalitén högre idag. Jag tänker ofta på de där stora bloggarna som bara försvann och bara la ned, vad gör de idag? Kommer de att ta upp det igen och hur hade bloggvärlden sett ut om de fortsatt?
 
Ne vet ni - kvällens eller ja, nattens lästips blir Bloggkommentatorerna - för att de är flitiga och duktiga bloggare som ger mig updates om bloggare och reflektioner utan smutskastning. Tyras för att hon öppet berättar om sin sjukdom och för att hon ger en ärlig bild av bloggvärlden. Hon var så höht upp i bloggvärlden men drog sig ur, flyttade till landet och känner sig lycklig.
 
Nu ska jag lägga mig och jag vet inte vad poängen med detta inlägg var egentligen - en uppsats om min egen blogghistoria (ha ha) och mina tankar och reflektioner av bloggvärlden idag. Dela gärna med er av vad ni tycker och vad ni reflekterar över gällande denna intressanta bloggvärld.

TYPISKT..

 
Ha ha, dagen efter att jag beställde sportbyxorna från DOM kom de ett supererbjudande på members.com där man kunde köpa dem till halva priset. De gula byxorna fanns dock inte där men jag kunde inte låta bli att även slå till på de rosa nu när de var så billiga, he he. Om ni inte är medlemmar på members.com kan ni skriva en kommentar i detta inlägg eller höra av er så skickar jag en invite till er, behöver er mailadress i så fall. Just nu har de även kampanj på bland annat Nike, Tiger Jeans och Sonia Rykiel.
 
Mycket reklam för Members men jag får inget för detta, rekommenderar dem verkligen för att jag tycker att de är bra och har bra kampanjer. Har handlat hos dem flera gånger och ibland tar det lite längre tid att få grejerna än från andra webshopar men det tycker jag att det är värt om man får en bra deal.

SHOPPING

Inhandlade lite grejer idag när jag var en sväng på stan med Sofie. Köpte främst grejer till Thailandssemestern som ni ser. Det blev en solkräm från Biotherm, jag ska även köpa en med mindre solskyddsfaktor och en aftersun - har tidigare skriivt om lite solfavoriter här.
 
Bikini från H&M, har sett den på hemsidan och funderat på att klicka hem den sedan den kom ut så jag slog till, (har dock inte haft på mig den ännu så jag hoppas att jag tog rätt storlek, tycker att bikinisarna på H&M har ändrats lite i storlek de senaste åren, har kvar gamla bikinisar som jag jämfört med och de har verkligen blivit mindre) köpte även en appliceringsvante från St. Tropez eftersom jag tänkt testa min brun utan sol från samma märke. Det blev även en ny blush/shimmer från The Body Shop, har använt denna i flera år och är supernöjd med den, man får ett snyggt glow och för mig funkar den året runt tillsammans med solpudret från Guerlain. Denna blush håller oftast i över ett år för mig, den jag hade nu bytte jag ut på grund av att jag tappade den i golvet och den gick i tusen bitar :(
 

BOW LEGGINGS

 
 
Jag har letat efter ett par nya träningsbyxor ett tag eftersom mina börjar bli lite slitna och för att förlänga deras livslängd tänkte jag komplettera min samling. Mina från Nike är verkligen superbra så jag hoppas att dessa från Drop Of Mindfulness (Prinsens flickväns märke om jag inte minns fel) håller måttet. Snygga är de i alla fall och finns i olika färger. Jag föll dock för dessa med gula detaljer eftersom jag ville ha ett par med en rolig färg och valde bort de med rosa och blått.
 
Är ni sugna så finns de på bubbleroom.se där jag beställde mina.

SEMESTER

Idag har jag semester och börjar jobba den 2 april, hur härligt? Jag tog ledigt fyra dagar den här veckan och är just nu i Lidköping. Jag ska passa på och köra bil med pappa och med körskolan, måste ta det där körkortet någon gång (har lite ångest kring detta haha)
 
Tänkte även gå en sväng på stan.. jag lämnade förresten tillbaka skinnjackan från Zara. Den kändes inte 100% och eftersom den inte var superbillig tänkte jag att pengarna kanske kommer till bättre användning om jag köper något annat eller en annan skinnjacka. Annars är jag nöjd med både paketet från H&M (förutom stroleken på byxorna) och skorna från Zara. Jag åkte ju dock hemifrån utan att fota dem, men de ser ut som på bilden nedan som jag tagit från hemsidan.
 
Bild: zara.com

INSTA

 
Här får ni lite Instagrambilder, blandat både nya och gamla som jag inte visat tidigare. // 1. Mina Nike Lunareclipse och Nike träningsväska 2. Jag på gymmet, streching - linnet är rätt så nytt och kommer från H&M (ett kap, det kostar 99 kr och finns i massa färger) 3. Jag i somras, Tukiet, Side.. längtar verkligen till sommaren och Thailandssemester om några veckor (!!) 4. American Pancakes, jag gjorde dem till mig och A förra helgen, supergott! //
 
Jag är mer aktiv på Instagram och där heter jag ajlamehinovic om ni vill följa mig.
 

21.25

Hej på er. Jag hann ju inte skriva igår eller i förrgår, höll på att däcka i soffan 22.20 ha ha. Då vet man att man är trött. A däckade dock medan jag gjorde mig iordning för läggdags.
 
Igår tog vi vaccin, för om ca en månad befinner vi oss i Thailand! Hur mycket tror ni att jag ser fram emot det? Nästa vecka bär det dessutom av till Lidköping för lite välförtjänt ledighet.. 
 
Nu ska jag försöka fota skorna, har nog bestämt mig för att inte behålla skinnjackan.. eller jag vet inte.. eh vi får se vad jag bestämmer mig för imorgon. Paketet från H&M har också kommit. Älskade allt men byxorna var lite stora så jag måste byta dem till en mindre storlek (!!) när hände det sist liksom?

CONSCIOUS COLLECTION

Gjorde en beställning på H&M med bland annat byxorna från Conscious Collection, brukar alltid inhandla något från den miljövänliga kollektionen H&M släpper varje år. Jag har dock inte provat byxorna eller sett dem i verkligheten.. linnet tror jag kommer va riktigt sött men klänningen vet jag inte, beror på hur den sitter, precis som byxorna..
 
För övrigt fick jag ett paket från Zara idag. Jag köpte ett par sneakers som jag är helt kär i, ni får se imorgon. Köpte även skinnjackan som jag bloggade om här (till vänster) men har inte bestämt mig för om jag ska behålla den eller inte. Den är lite tunnare än vad jag trodde, jag vill gärna att en skinnjacka ska vara tung - vet ni vad jag menar? 
 
Nu ska jag fortsätta kolla på Revenge & Grey's. Har ett avsnitt av varje kvar av de nyaste..

RESULTAT XLASH

 
Det var rätt svårt att ta bilder, tycker nästa att ögonen ser lite läskiga ut.. haha och ögat nedanför är ju lite större. Men som ni ser så är det lite skillnad.. jag har inte varit konsekvent i mitt användande av Xlash.. jag har använt det lite då och då och känner framförallt att fransarna är finare när jag lägger på mascara, se nedan:
 
 
Mascara från tidigare idag och trötta ögon..  men nöjd med resultatet med tanke på att jag inte har så långa ögonfransar i vanliga fall. Xlash fungerar men man måste dock hålla ut och använda det varje dag, annars blir det inte så mycket förändring förutom att fransarna känns som att de har lite bättre kvalitet. 
 
Är ni sugna på att testa Xlash så finns det på xbeauty.se. Om ni använder kod "BLOGG299" får ni just nu 100 kr rabatt när ni beställer Xlash, det kostar alltså 399 kr men ni får den för 299 kr.
 

NK AV MIG

Jag gjorde en moodboard här och är med i tävlingen.. hoppas dock inte på något, det var dock sjukt lätt och kul att göra en moodboard på sidan. Så go for it! Fick lite inspiration också, hur snygga är inte solglasögonen, armbandet och den gula Alexander Wang väskan?

MELODIFESTIVALEN

Arenan i Melodifestivalfärgerna - varför är inte Eurovision här också? VARFÖR?
Lejla och jag, jag ser konstig ut men bortse från det he he
Sean Banans uppträdande hehe
Green Room..  snarare Blue Room men.. 
 
 
Jag och Lejla var på Melodifestivalen i helgen, Lejla hejade såklart på Anton Ewald (som alla andra 15-åriga tjejer) och vi satt högt upp på läktaren så bortse från att mina mobilbilder inte är de bästa, vi satt dock nära scenen fast uppifrån så vi såg alla saker som hände runt om. Lite kul upplevelse eftersom det händer så mycket som ni inte får se i TV! Även om vi inte hejade på Robin så tycker jag att han var en värdig vinnare. Endast Robins, Antons och Sean Banans uppträdande lyfte publiken och kändes i arean så någon av dem hade jag kunnat se som vinnare - även om Sean Banans låt inte tilltalar mig men.. alla barn went crazy! Haha..
 
BTW hur tänkte man när man inte införde bra kollektivtrafik till arenan? Värdelöst alltså.. hoppas S får igenom sin idé med tunnelbanan som ska gå till Arenan.. det behövs! 

HELLO THERE

Jag och min fina kusin Anela på vår kusins Dinos 18-årsfest för några veckor sedan!
 
Jobb, träning, fix med lägenheten, umgås med A och vänner.. tiden bara försvinner och går så sjukt snabbt. Trodde att våren hade kommit och slutade med vantar och bytte till en kallare jacka så nu fryser jag häcken av mig hemma + supertorra händer pga vantarna. Så kul är det.. ikväll har jag i alla fall haft en kompis över på fika vilket var väldigt trevligt.. nu ska jag försöka titta ikapp lite How I met your mother som jag inte har kollat på sedan i somras. Imorgon kommer förhoppningsvis min Noni Juice som jag fått tips av min vän Agnesa att den ska vara bra.. återkommer om den! Nu kör vi träning + äta bra fram till sommaren, eller vad säger ni?