Jag har nu..

Gått igenom min mammas garderob & fyndat nya kläder. Sånt som är litet, som legat länge & plötsligt blivit modernt.. I like!


Inte just den här garderoben, tror bilden är från IKEA!


Mina vårfavoriter från H&M

Hittils.. haha. Klänningarna & halsbandet som modellen har med den helsvarta klänningen!

Jag vill ha vår nu!

 


Jobb & sånt

Usch vilken dålig bloggare jag har varit de senaste dagarna. Skäms. Jag har faktiskt varit väldigt upptagen eftersom jag jobbat nu under mellandagsrean + att C-uppsatsen skall lämnas in imorgon. Ganska mycket på samma gång känns det som. Däremot kommer det bli riktigt skönt att få lämna in den & få vara lite ledig, tills det är dags igen!

Så länge får ni spana in min nya kofta (som jag har på mig nu):

Koftan är inte i närheten så snygg på bilden som i verkligheten, jag matchar den helst till min puderrosa blus med spets från H&M, visar någon dag ;)

 

Nu ska jag sova mina kära bloggläsare (även om ni har minskat avsevärt sen jag blev dålig på att blogga - men jag lovar att det blir lite bättre så fort jag känner att jag orkar. Ni som har läst min blogg länge vet att bloggen inte är något jag prioriterar i första hand.)


REA!

En bra webshop, som inte har jättestort utbud men fina grejer är Whyred:

 

Nelly har också en stor mellandagsrea med massor av produkter:


 

ps. Personligen har jag inte hittat något på mellandagsrean hittils, jobbade idag & hann bara gå en liten sväng. Är dock väldigt besviken på att klädaffärerna hade sån dålig REA..


Örebro & Jobb

Kom hem till min lägenhet förut. Möttes av en ljuvlig doft av vanilj. Jag älskar vaniljdoft. Upptäckte även att jag hade pepparkakor och lättsaltade chips hemma. Det kommer göra kvällen lite trevligare. Ska försöka göra de sista ändringarna på uppsatsen ikväll.

Imorgon är det å andra sidan jobb som väntar. Jobb, jobb, jobb. Mellandagsrea. Huh. Kommer förmodligen vara helt slut imorgonkväll...

Gillar ni min nya kudde från H&M Home?


Seconds.se

Har ni spanat in det nya "tradera" som bara är för kläder, skor & liknande. Jag har skapat min egen "secondhand store" där jag har lagt upp ett par klackar & ett linne hittils. Spana in:

Klicka på bilden ovan för att komma till min secondhand store!


Två sevärda filmer

Avatar, såg den på bio med min lillasyster igår. Måste verkligen rekommendera den, den är verkligen bra på alla sätt. Den är välgjord, sjukt bra story & jag ville inte att den skulle ta slut.


Betyg: en riktig biofilm, värd att se, välgjord, bra story 5 självklart!

En film som jag & A såg förut idag, Paranormal Activity. Fy fan säger jag bara. Jag är en sån person som blir riktigt rädd av den här typen av filmer. Riktigt rädd. Jag tyckte den va galet bra också välgjord med tanke på budgeten på 77 000 kr, en storfilm på alla sätt, den uppfyller sitt syfte.


Betyg: en 4:a bara för den kunde varit lite längre & utspelat sig på en längre tid. Annars sjukt äcklig & sevärd!


Hemklickat

Bubbleroom har bästa julkalenderluckan idag! 250 kr rabatt på valfri nyårsklänning (obs finns klänningar som kostar 250 kr dvs betalar man bara frakt?) Jag klickade hem en paljettklänning (som jag inte hittar nu) men den verkar vara slutsåld..


klickade även hem den här tunikan från Vila:

Klick, klick, klick på bilden för att komma till bubbleroom, ange koden NYÅR i kassan för att få din rabatt!



Home

Nu måste jag skynda mig, ska nämligen till Lidköping. Passar på att åka hem nu när jag är "ledig" kommer självklart att skriva uppsats hemma också men eftersom det stora arbetet är klart är det lungt.


Vi hörs ikväll!

Titta vad jag fick av utbytesstudenten..

Melanie som har bott i korridoren ett halvår ska nu flytta, därför bestämde hon sig för att ge mig alla sina galgar...

Thanks Melanie!


Dessa galgar är kommer det garanterat hänga kläder på, frågan är bara vart jag ska få plats med allt?

 



För håret

Fick tips om att jag skulle byta mina hårsnoddar som har en "metallbit" som håller ihop dem. Köpte efter det likadana fast utan "metallbiten" på nelly.se (för länge sen) samtidigt som jag shoppade annat. Nu har nästan alla av de snoddarna gått sönder. Tror jag köpte 20 st. Skandal!

Därför begav jag mig till Glitter för de skulle visst ha snoddar som höll ooch var skonsamma för håret! Såhär ser de ut:

Så nu hoppas jag att mitt hår inte blir skadat av hårsnoddar längre!



ps. snoddarna finns i flera färger!

Madonna - Revolver Feat. Lil Wayne

Nog för att jag inte brukar lyssna på Madonna. Samarbetet med Lil Wayne i låten Revolver gillar jag dock. Partylåt. Kanske är lite fult att lägga upp en låt direkt efter att jag skrivit att Brittany Murphy är död men hennes själv vilar förhoppningsvis fridfullt.

 


Brittany Murphy R.I.P

Läste på aftonbladet nyss att Britany Murphy dog av hjärtstillestånd imorse. Sjukt. Hon blev bara 32 år.

 

Hon har bland annat varit med i filmen Smekmånaden med Ashton Kutcher.



Sorligt, undra vad den bakomliggande orsaken är? :(

Myskväll

Satt med Ranya & skrev klart uppsatsen förut. Vi ska gå igenom hela uppsatsen en gång till & i nästa vecka få lite feedback från vår handledare. Det kommer förmodligen krävas lite mer arbete efter hans kommentarer men 28:e december är sista dagen vi kan lämna in den till honom. Jag hoppas verkligen att det går bra!

 

För övrigt ikväll ska jag inte göra något speciellt, det är superkallt ute & jag måste lägga mig tidigt eftersom jag jobbar imorgon! Kommer därför sätta mig med en kopp te & se på Nip/Tuck tror jag (är helt beroende av den serien sedan jag upptäckte den för någon vecka sen)

 

Vad tycker ni om mina nya tofflor förresten?

Supersöta & jättesköna tycker jag!

 


REA på Jimmy Choo för H&M

Såg på Rebeccas blogg att H&M rear ut det som är kvar på hemsidan av Jimmy Choo. Så jag tycker ni ska passa på! De mesta var det halva priset på, men inte allt..

299 kr, klick, klick, klick


ps. det finns lite kvar på nätet, de flesta skorna var i storlek 40 men t ex dessa fanns i 38.

Klick, klick, klick

Klicka på bilden för att komma direkt till sidan


Jag klickade hem tröjan på bilden, kunde inte hålla mig! Haha. Bloggade ju om den igår också.



Det här med shoppingberoende..

...resulterar i väldigt många positiva känslor för mig, den senaste tiden.. har en känsla av att mitt konto inte upplever samma positiva känslor som jag. Vi bortser från det nu. Okej?

Här är pälskragen jag beställde från H&M för några dagar sen:

Kappan köpte jag för ett tag sen, den kommer från Lindex & är supernice. Den är röd förresten, färgen på bilden är inte 100% likadan som i verkligheten.

 


Kvällen

 

Datorn (har lite att skriva till på uppsatsen) + Nya Elle som Madeleine pryder (även om jag inte är för hela den här grejen att skattebetalarna ska ge kungafamiljen pengar bortser vi från det en liten stund & njuter av att sessan ser bra ut på Elles omslag) fick även med The Holliday som vi prenumeranter inte fick förra gången (går lätt att klicka hem allt som inte kommer med tidningen, oftast gratis) + Saffransgifflar, måste vara en av de bästa uppfinningarna!


Nyshoppat

Kanske ska ha dessa till nyår? Hmm..


50 kr på H&M (finns liknande fast leggings på BikBok för 199 kr)

Slösa & Spara

Valet kanske inte är så svårt för de flesta, tröjan till vänster är från Vila/Nelly.se medan tröjan till höger kommer från Balmain (finns att beställa på b la Mrs H - är dock slut i storlek 38 & finns i storlek 40 - jag vet, galet)


Klicka här för att komma till tröjan från Vila



ps. du får 211 st tröjor från Vila eller 1 från Balmain för samma pris!


I want

Lite tips på vardagskläder, jag gillar svarta kläder, det ska jag inte förneka men mest för att det går att matcha med så mycket. Halsbandet är nog det som jag önskar mig mest, har inte sett det i verkligheten dock.. ska förbi H&M för att se om det har kommit in!

 

ps. Nelly.se har 20 % på utvalda plagg från Vila idag.. klicka här för att komma dit!

 


Dagen

Förlåt för dålig uppdatering idag men har faktiskt prioriterat bort allt förutom C-uppsatskrivandet, mat & sömn typ.


Alltså, jag förstår inte hur det hände, men jag genar över en stor gräsmatta när jag går till skolan, för det är kallt & jag orkar inte gå runt allt & idag var det extra mycket snö där jag brukar gena för det var skottat för att vägen skulle vara ren. Så det slutade med snö nästan upp till knäna...


Jag & Ranya som jag skriver uppsats med har suttit i grupprum & skrivit de senaste veckorna.. hehe såhär såg det ut idag..

Red Bull ger dig inte vingar. Red Bull gör dig hyperaktiv. Tro. Mig.

En liten del av min outfit. Älskar mitt armand från H&M (till höger)

 

p.s. ja som ni ser, en liten del av det jag gjort idag. Är så trött nu, imorgon blir det ungefär samma sak. Till skolan 11 & komma hem ungefär vid 20...

 


Snyggt armband

Det här armbandet på JC nämnde jag häromdagen, spanade in det efter jobbet på Marieberg, tycker det är lite plastigt men det gör också att det gör att det känns lite mer "mode-amband" än "punkare" typ..

 

 

Fanns bara ett kvar när jag kolla:

 

 

Vad tycker ni?


Hemma & tar det lugnt

Kom nyss hem, har varit på skolan idag & sedan drog jag till gymmet för ett träningspass! Kommer förmodligen att åka hem en sväng nästa vecka så jag försöker passa på att gymma så mycket som jag hinner den här veckan, väl hemma lär jag ju äta massor av mammas mat & inte hinna med någon träning.

 

Tog lite bilder påväg hem från gymmet:

 

Utanför universitetsbiblioteket

Himlen var fint persikofärgad, syns inte så bra här

Bilderna är tagna med mobiltelefon, det märks :(

Julgranen utanför Långhuset

Kårhuset, visst är bokstäverna fina?

 


Hur kan det vara så stor skillnad?

 

Jag vet inte om ni ser, men ovanför har jag lagt en foundation från Lancôme i varukorgen hos www.parfym.se


Med frakt kostar den 298 kr totalt, inget annat. På Kicks kostar den 420 kr. Hur kan det vara så stor skillnad? Jag förstår allt det här med att det kostar att ha en fysisk butik, personal som står där & man får hjälp. Eftersom jag själv jobbar i extra i butik har jag full förståelse. Skillnaden är kanske att det inte är så stor skillnad mellan de fysiska elektronikbutikerna & webbutikerna för att elektronik inte är något som man tjänar mycket pengar på i dagens läge & för att kunna ha bra priser tvingas butiker då & då gå minus på vissa produkter.


Detta verkar inte skönhetsbutikerna göra, på hemsidan anger parfym.se att rekomenderat pris på den här sortens foundation är 345 kr & att jag sparar 22 % på att köpa den hos dem. Hade Kicks (exempel nu för jag vet att det finns andra kedjor som t ex Åhlens som har samma priser) sålt för rekomenderat pris, dvs 345 kr hade jag tjänat 47 kr på att köpa den på nätet. Då hade jag inte brytt mig, jag hade köpt den på Kicks eller Åhlens. Bekvämligheten är ändå mer värd, att man får testa produkten + att man får med sig den direkt. Men nu snackar vi inte några 47 kr utan 122 kr. Jag som student, som redan testat den här typen av foundation & vet min färg tycker att det är mycket pengar, för foundation går åt, det köper man ändå då & då + att man behöver annat smink & schampo..


 

Om ni klickar på länken kommer ni direkt till www.parfym.se en av mina favoritsidor!

 

 

Första frågan: jag vet inte vad ni tycker, jag skulle gärna vilja veta, handlar ni smink & sånt på internet om det är mycket billigare? I det här fallet tycker jag att 122 kr mer för en foundation i butik än på internet, av samma märke, kvalité & färg är stor skillnad!


Min andra fråga: vad tycker ni om att Kicks & andra affärer säljer smink & liknande dyrare än rekomenderat pris som är satt av tillverkaren, i den här fallet Lancôme?

 


The Hills + Nelly.se = SANT

 

Om ni shoppar på Nelly.se idag får ni första säsongen av The Hills på köpet.

 

OBS! Gäller endast idag! Shoppa på - Klicka här


Klickat hem från H&M

Hela ordern med frakt gick på ungefär 360 kr, hur billigt är inte det?



p.s. För det första har H&M smygrea & för det andra hittade jag två rabattkoder som gav 50 kr styck! Skriv in: 1304 & 1825 i kassan för att få 100 kr rabatt!


Vill du bli stylist hos Sofis Mode?

Läste precis att Sofis Mode söker en stylist! De annonserar via aftonbladet. Personen de söker ska:


"Vi söker dig som har vrålkoll på mode och trender. Du måste vara supersnabb, extremt noggrann och ha erfarenhet av liknande arbeten. Du vet vilken designer som gjorde störst succé på senaste upplagan av NY Fashion Week och du vet vad Diane Kruger hade på sig på premiären av sin senaste film.

Därtill har du har ett öppet sinne och en mångsidig smak – och rör dig utan att tveka mellan Alexander WangH&M, Proenza Schouler och JC."


Källa: aftonbladet <-- klicka på länken för att komma till "annonsen"



Tänker ni söka?

(jag tror många modebloggare kommer söka)




Tips - Shoes!

Har ni sett att dessa klackar kan bli era för 99 kr på H&M:s webshop, sjukt!

 

Dessutom har det kommit in väldigt mycket Jimmy Choo, exempelvis dessa i alla storlekar:

Snygga!

 


Puh!

Gick upp 09, cyklade hemifrån 09.30, åkte med bussen 10.00 till jobbet & började 10.30. Kom hem nyss.


Nu ska jag laga mat, äta & ta det lugnt, bloggar lite senare :)

Grattis Erik!

Bildkälla: posh24.se


Grattis Erik, jag tycker faktiskt att det var rätt person som vann, av de sista två. Det kommer säkert gå bra för Calle, men vinnarlåten var Eriks, helt klart!

 

Förresten, hur gulligt var det inte när hans flickvän kom upp på scenen, och hans pappa.. naaaw

 

Lycka till i framtiden!

 


Tävling hos vesna.blogg.se


”Vinn valfritt smycke från www.cocoo.se – Sveriges största smyckebutik på nätet!


Vesna.blogg.se och smyckebutiken Cocoo.se har just nu en tävling som jag deltar i & skulle vilja tipsa er om - man kan vinna vilket smycke man vill från hela siten!!! :-)

Gå in på Vesna.blogg.se blogg & var med och tävla du också! Dessutom så får ni 15 % rabatt hos Cocoo.se med koden: vesna (erbjudandet gäller t.o.m. 22 december 2009)

Back from the gym!

Mission accomplished!

3:e gången jag är på gymmet den här veckan! Mitt mål är att minst gå 3 gånger i veckan som jag gjorde de första 4-5 veckorna när jag köpte gymkortet, nu är det ju inte så länge sen men jag tror jag hoppade över 3 veckor, då blev de antingen färre än 3 gånger eller ingen träning.

Förresten, såhär såg gymmet ut, försökte ta lite smygbilder med mobilen men det blev suddigt.

Som ni ser är det inte många här på fredagar.


(Kan bero på att det är Universitetsgymmet vilket innebär mycket studenter som tränar här)

 

 

Universitetsgym + mycket studenter (som festar) = tomt på fredagar

 



En Hermès kamera någon?

Kameran är gjord i ett samarbete mellan Leica & Hermès, den kostar ca 14 000 dollar, dvs runt 100 000 kr

 

Snygg, passar varje fashionista om man är mångmiljonär dvs..

 


Romantisk klänning

Kände på den här drömklänningen på Bik Bok, den är gjord i det mjukaste tyget ni kan tänka er. Tror priset var 499-599:- är inte riktigt säker.. den finns även i vinrött!

 

p.s. har ni köpt nyårsoutfit än?


Julkalender

Bubbleroom har en julkalender där de öppnar en lucka varje dag. Dagens lucka vill jag verkligen ha!


 

Kavajen från Gestuz kostar i vanliga fall 1599:- men idag kan ni köpa den för 999:-

 

Klicka här för att komma till erbjudandet


Träning!

Har precis vilat lite sedan jag kom från gymmet. Gick dit regelbundet när jag började träna men eftersom jag varit hemma några gånger har det inte blivit någon träning under de veckorna. Nu har jag tagit upp träningen igen.

Har även köpt protein som jag dricker för att återhämta musklerna efter träningen. Jag tar mindre än angivet eftersom jag inte vill ha större muskler.

Smakar bananchoklad, gott!


JAG KLARADE TENTAN

Så nu är alla tentor avklarade, vet inte hur det kommer se ut nästa termin men det vi har att göra nu är vår C uppsats som vi sitter & skriver just nu. Den ska ju vara på ca 35 sidor.. vi har ungefär 15 hittils haha men vi har några veckor på oss.


Uppdaterar senare när jag kommer hem!

Katestyle

 

Försökte klippa ihop allt men det gick sådär med byxorna, vill du matcha precis som Kate ta en svart t-shrit, en grå kofta & en svart väska till detta!

 

Jackan kommer från BikBok & även jeansen medan stövlarna kommer från Friis & co



Potentiell nyårsklänning #2

 

Vad tycker ni?

 

p.s. är lite skeptisk till rosorna, vet inte vad jag tycker, utan dem vore klänningen väldigt enkel men jag hade matchat med mitt snygga Furla bälte (som jag har på headern) jag kanske kan ta bort rosorna?

 


Hjälp mig

Ser ni det här armbandet? Det kostar ungefär 3500 kr så jag letar efter ett liknande som är inspirerat av detta. Det enda jag hittar är liknande armband i metall men jag vill ha ett med "diamanter" eller strass om ni förstår vad jag menar.


Ifall ni undrar hur man kan bära det:


Bildkälla:
http://jakandjil.com/blog


p.s. jag vill helst ha det i färgen som på bilden här ovan, dvs precis så som tjejen på bilden. Jag känner dock inte för att lägga 7000 kr för två armband




Hjälp mig hitta ett liknande nu!


Den här klänningen önskar jag mig till nyår

 

 

 

Någon som vill ge mig 800 kr så jag kan köpa den?

 



Tunika

Den här vill jag verkligen ha, den finns på Nelly.se

Förstår inte varför de inte öppnar fysiska butiker, det skulle vara något!

 

Den kostar 349 kr & kommer från Vila!


Så trött

Idag satt vi i biblioteket från kl 10 till 17.30. Sedan kom jag hem. Kollade lite på tv. Däckade. Vaknade nu. Jag är svinhungrig, har inte tränat idag (inte alls bra) & imorgon ska jag jobba vilket innebär att jag får plugga på kvällen + förmodligen inte hinner träna (i så fall väldigt sent).

Såhär ser det ut när vi pluggar 8-)

Min goda kalkon-mozzarellamacka


Inspiration

Enkelt men skitsnyggt! Ska ha på mig mina lårhöga stövlar imorgon!


Lady Gaga

En lite annorlunda mer "vanlig" stil som vi alla kanske inte är vana att se henne i

Jag tycker omslaget är helt okej, jag har sett snyggare men för att vara Lady Gaga är det bra!


Helgen i mobilbilder

I fredags blev det spontan utgång. Här nedan ser ni min white russian drink:

Una spelade lite black jack & jag kollade på:

Lördagen blev däremot lugnare, här fika på Espressohouse:

Min goda vaniljlatte & lussebullar i bakgrunden!

 


Pluggisdag

Ska iväg till biblioteket snart. Idag ska jag & Ranya som jag skriver C-uppsatsen med försöka göra så mycket som möjligt, vi har delat upp arbetet tidigare men nu ska vi sammanställa allt & renskriva våra intervjuer.


Kommer bli en del att göra därför har jag förberett detta:

Pluggisglasögon & penna är förberedd!


Skönhetstips

Något som verkligen inte behöver vara dyrt för att fungera jättebra är ansiktstvätt. Jag tvättar mitt ansikte med "daily scrub" från neutrogena - visibly clear varje kväll. Tycker att ansiktet får en fin färg när man skrubbar det lite lätt + att alla döda hudceller försvinner. Jag har testat många olika "ansiktstvätt" i många olika prisklasser & jag tycker att den här är den bästa. Det finns andra som är bra men den här har varit min favorit i över ett år!

 

Hudkrämen köpte jag nu i veckan & hittils har jag verkligen tyckt att den är bra. Den ger mycket fukt, vilket jag tycker är bra eftersom jag blir torr i ansiktet när det är kallt. Den gör däremot inte huden glansig. Den luktar fräscht & kyler ansiktet lite efter att man smörjt in det. Lite som "vicks-blå" när man går ut & vinden blåser i ansiktet.

 

Kan användas av både tjejer & killar!

 

 

Priset är ca 65 kr / st

 


Gott Gott Gott

Tips till alla er som bor själva & vill ha något hemma att bjuda på om oväntade gäster kommer förbi eller bara gott att ha till maten:


små blanda - ut - juice förpackningar! (snyggt namn jag vet)

 

Gott till mat & fika!

 

Jag tycker att den här juicen är jättegod. Speciellt i smaken Fläder! Jag som brukar handla själv tycker det är svårt att bära med sig massor av tunga drycker. Därför brukar jag köpa med mig några sådana här nästan varje gång! Det är bara att blanda ut i en stor tillbringare & sedan kyla! Voilá.

 


Kan man ha för många skor?

När jag & min pojkvän var påväg in i lägenheten igår stod han extra länge & kollade på mina skor i hallen. Sedan säger han "alltså Ajla, vad ska du med alla dessa skor till, du använder inte ens hälften" och sedan när jag säger att jag använder alla säger han "och alla är svarta" hahaha.. sedan går han till min klädstång, skakar på huvudet & kollar på alla skor som ligger där. Då tänker jag att de flesta skor som står där inte är svarta och säger "se! där finns massa skor som inte är svarta".

Min hall & mina svarta skor (dvs. inte alla mina skor b a r a de svarta)

Uppifrån, ja min hall är väldigt liten & osnygg.


Hur kommer det sig att killar ofta (typ alltid) inte har samma passion för skor som tjejer? Är det designers fel som inte skapar nya, intressanta skor för killar? Eller att det inte finns så mycket skor för killar? För det finns det väl?


Konstigt, undra om det finns något i våra "tjejgener" som gör att vi älskar skor?


New


Nya heels från Nelly.se som förresten har gratis frakt under hela helgen.

Klicka här för att shoppa!


Om jag är nöjd? Yes, superlätta att gå i eftersom de har platå, samtidigt smo skaftet är lite högre än vad det brukar va på ankelboots, så de är varma nu till vintern! Nya party-boots!

 

 

p.s. sorry för att jag bloggat så dåligt de senaste dagarna, har bara haft annat att göra!


Idag börjar jag övningsköra..

..så se upp där ute!

Testade att köra i ett industriområde med pappa idag. Vi körde även på en lugn väg som det knappt fanns några bilar på, måste erkänna att jag tycker att det är läskigt när jag möter andra bilar. Förmodligen är det så eftersom det är första gången.



Ne snart ska jag köra igen, mitt mål är att skaffa körkort till sommaren eller under sommaren beroende på hur mycket jag hinner övningsköra!


Wish me luck! (och alla andra som kör ute samtidigt som jag 8-) haha)



No blog today

Orkade inte blogga idag, var hos tandläkaren & sen iväg för att ta vaccinet. Väl där fick jag inte ta det eftersom det var brist & skolbarn prioriterades. Så nu måste jag antingen vänta till torsdag eller ta det i Örebro.



Nu vet jag inte hur jag ska göra. Har ni tagit vaccinet?