Tisdag

Idag ska jag fortsätta med tentan, blir ju så hela den här veckan verkligen, inget att göra åt. Annars så är det Bajram idag en muslimsk högtid som kommer efter att ramadan är slut, så vi ska äta god mat & så hemma :)

Tänkte bjuda på en gammal bild här:


Det är så kul att kolla på gamla bilder =) haha den här är flera år!


Start på dagen

Hej bloggen.

Sitter här i köket & har ätit en bit. Pappa hade gjort iordning frukosten åt mig, dock tog det några år att gå upp ur sängen. Det är så skönt att komma hem ibland, speciellt när man vet att man kommer vara här lite längre, som nu, en vecka!

Nu ska jag återgå till tentan medan alla andra är på jobbet & liknande. Då missar jag inget ikväll! Vi hörs sen!

caoss

Lidköping

Är hemma nu, kommer vara här ett tag. Brukar vara sämre på att uppdatera från Lidköping eftersom jag har så mkt att göra alltid men här har jag en kamera så ska försöka få lite bild uppdatering också!

Kom hem som väntat ungefär kvart över sju & har varit här ett tag, ätit & träffat Adis :) Anyway nu ska jag snacka lite med mamma & papa sen ska jag sova. Vi hörs!

Kvällen

Har så mycket att göra just nu så jag känner att jag behöver planera & skriva av mig lite grann.

 • Packa resväskan [x]
 • Börja skriva på fråga 1 på hemtentan, har trots allt förberett mig litegrann [x]
 • Frysa ned mat som ligger i kylen [x]
 • Laga lite mat + äta [x]


Update 21.03 Har fryst ned maten & just nu lagar jag lite mat eftersom jag är så himla hungrig har typ levt på godis idag (A) inte alls bra. Har även börjat skumma igenom den andra boken som ska inkluderas i fråga ett, kommit en bit nu så mitt mina mål för kvällen ser ut att vara uppnåerliga i alla fall! YES!

Update 21.30 Maten är klar & jag har ätit nu ska jag fortsätta packa, har inte orkat röra hemtentan än.

Update 22.33 Resväskan är nedpackad & allt utom datorn, böckerna som skall användas just nu ligger där & datorn kommer att packas när jag stänger av den haha.

Update 23.57 YES! Har börjat fatta i vilken ände av frågan jag ska börja så har handskrivit & ritat lite i mitt block hur jag tror allt hänger ihop. Det börjar lossna lite & kännas bättre, hur som helst är inte ett enda ord nedskrivet på datorn.. dock känns det bättre att skriva för hand, lite mer hemma, gammaldags. Kommer gå skitbra detta! Nu ska jag börja packa ned allt & sova. Bussen går 12.11 imorgon, sedan är jag framme i Skövde med tåget 14.30, 15.00 börjar distriktsstyrlesemötet, 17.00 beräknas vi vara klara. 18.00 hoppas jag att jag sitter på en buss till Lidköping. Runt 19 bör jag vara på busstationen & hemma kvart över?

Hörs, wish me luck ;)

Hemma igen

Hej.

Fick lämna tillbaka tröjan dock fanns den inte kvar i min storlek så jag fick pengarna tillbaka, jag som verkligen ville ha tröjan :(
Aja hursomhelst ska jag förbereda lite inför distriktsstyrelsemötet imorgon & sedan ska jag fortsätta plugga.

Hörs

Upp & hoppa

Varför kan jag inte bara gå upp när klockan ringer? Aja.. nu är jag uppe i alla fall & nu ska jag iväg direkt! Måste äta, byta tröjan & sedan sätta igång med plugget igen..

Hörs sen :)

Neeeej!

Hej bloggen.

Nu blev jag ledsen, köpte en spetströja samtidigt som min mysiga stickade när jag & Una var i marieberg men nu upptäckte jag att spetströjan hade ett litet hål! NEJ! Hoppas att den finns kvar i min storlek när jag åker dit imorgon! Måste ju byta, detta händer inte :(

Nu är jag ledsen & klockan är mycket, dags att sova - eller det var dags för länge sedan, men som sagt..

Godnatt

Ångest

Det är nu det börjar, ångesten. Har skummat eller faktiskt läst väldigt mycket av den delen som jag inte hann i Nancy Frasers bok.. vilket har lett till lite ångest över att jag inte gjorde det innan men hursomhelst har jag gjort det nu & nu återstår endast att se igenom Beverley Skeggs bok än en gång för att se till att jag uppfattat rätt & hitta de rätta referenserna. Lättare sagt än gjort, såhär ser frågan ut som jag ska besvara:

Fråga 1 (3p)

I Den radikala fantasin skriver Nancy Fraser att det – även om ekonomisk orättvisa och kulturell orättvisa ”är djupt inflätade i varandra” – finns en poäng med att analytiskt särhålla ekonomisk orättvisa och kulturell orättvisa. Hon förespråkar med andra ord ett tvådimensionellt perspektiv, med en ekonomisk dimension1 och en kulturell dimension2, där ingen av dimensionerna helt kan reduceras till den andra.

Hur tycker ni att Beverly Skeggs i Att bli respektabel förhåller sig till ett sådant tvådimensionellt perspektiv? Tar hon exempelvis hänsyn till båda dimensionerna eller reducerar hon någon av dem till den andra? Går hon längre än Fraser?

Jag vill med andra ord att ni redogör för hur ni tycker att Skeggs förhåller sig till Frasers tvådimensionella perspektiv. Argumentera för ert svar och underbygg gärna svaret med exempel från Skeggs.

Svaret får vara på högst sammanlagt 2 sidor, bredd 12

Som sagt, eller jag tänkte nog det - detta kräven en ice coffee :)

Ajla har ett helt paket hemma, mmhhhmmm :)

PLUGG - GODIS

Var på Hemköp för en stund sen & köpte hem lite pluggmat & godis! Det är alltid kul att unna sig något gott när man vet att man typ ger upp hela sitt liv i en vecka för att plugga.. så lite förtjänar man tycker jag..

Hittils har jag läst igenom & funderat lite på frågorna, har återgått till böckerna & försöker hitta bra delar i böckerna där man kan koppla frågorna till.. har hunnit börja med 2 böcker samtidigt nu, dock somnade jag i 3 timmar när jag läste den första, så ni förstår nog hur kul detta är.

Jag ska fortsätta läsa & äta mitt godis & försöka se framåt, vad jag uppnår när jag är klar med min utbildning!

Jag kan ta detta också :)

Hemtenta!

Kom precis hem! Har suttit på en frågestund & fått hemtentan utdelad.. den hade bara 2 frågor. Väldigt svåra förstås, nu är det bara att sätta igång helt enkelt, den 3:e ska den in i alla fall & tills dess känns det som att man aldrig bör släppa böckerna.. vi hörs senare när jag satt mig in lite i frågorna :)

Sleeping time

Hej bloggen.

Ne nu ska jag förbereda mig för sömn, imorgon ska jag vara i skolan klockan 10.00 för att ha frågestund & få hemtentan utdelad, vilket innebär att jag måste vara utvilad..

Vi hörs imorgon, så får ni höra vad jag tycker om tentan! *scared*

Godnatt på er :)

Hemma igen

Kom hem för en stund sen, vilket inleddes med att diska det jag inte orkade diska imorse (A) skäms på mig, men nu är allt rent, önskar att alla i korridoren var lika renliga, tyvärr är ju alla inte det..
Var på Wayne's coffe med Lina där hon drack smaksatt Latte med vit choklad (hur gott låter inte det) & jag drack Chai Latte :) vilket var underbart gott :)

Annars så ska jag betala räkningarna snart & även städa lite här, borde egentligen läsa lite men det börjar kännas meningslöst när tentan kommer imorgon, men.. lite nytta kan det vara ändå ;) vi hörs senare


Seg

Kunde inte somna igår, inte i tid i alla fall, vilket ledde till att jag sov väldigt länge idag.. inte alls bra, hursomhelst ska jag äta en macka nu & sen ska jag träffa Lina!


Hörs sen

Stylebystars

Kolla vilka underbara klänningar stylebystars hade på sin hemsida! Man kanske skullte ta & beställa någon av dem, hmm..

Vilken tycker ni är snyggast?

Te&mys

Fast det är inte samma sak utan Adis :( så tråkigt här utan dig. Hursomhelst måste jag fokusera på allt som ska göras de närmaste veckorna. Har 1000 saker som ska göras! Bland annat ska jag göra min hemtenta, åka hem, ha distriktsstyrelsemöte & förbereda det, sedan ska jag hinna läsa en hel del imorgon innan tentan (det är önskvärt i alla fall) vad mer, have a life?

Imorgon ska räkningarna betalas också! Woohoo. Money Money.
These are my friends

Sova länge?

Jag har en tendens av att inte "orka" gå upp när jag inte har lektion tidigt.. vilket jag alltid har lite smått ångest över senare.. därför ska jag försöka hinna skriva ihop ett mail snabbt nu, äta lite mat & åka iväg till stan för att trösta mig lite med shopping! :)

För övrigt börjar jag 18.00 ikväll, kvällskursen håller på till 20.00, hoppas hoppas att jag inte missar idol som jag gjorde igår :( usch..


Vi hörs sen

Kvällen

Sitter här & kollar på 2 ½ men i brist på annat.. kan inte sova, det kanske beror på träningen? Jag vet inte, hur som helst är jag jättepigg.. en idé kanske är att gå på ett lunchpass? Då blir jag nog piggare sen, vaknar ju så sent ändå nuförtiden..

Kollade på Gossip Girl nyss också, wow wow wow, säger jag till er som ännu inte sett det senaste avsnitt 4 säsong 2! Tar ju tusen år innan avsnitten kommer till Sverige på TV, det hade varit okej om vi låg efter 1 eller 2 avsitt men här sänds inte säsongen än på länge, 10 avsitt hinner ju gå innan vi får se det första här, urkasst för de som tjänar pengar på GG & andra serier, eftersom tittarsiffrorna på TV blir väldigt låga.. nedladdningen är ju enorm i Sverige & på något sätt tror jag att många ser TV serier något som man har rätt till att ladda ned.. man har ju ändå tillgång till dem på sin TV, vad spelar det för roll om man kollar i förväg? Det är ju inte så att man inte betalar.. det gör man ju..

Hursomhelst ska sova snart så vi hörs imorgon :)

Back home

Det gick jättebra på seminariet! Vi satt i smågrupper & diskuterade böckerna, fastän jag inte läst den ena boken förstod jag väldigt mycket med hjälp av att de andra fyllde i. Har bra koll på de andra två böckerna i alla fall! Måste fortsätta plugga. Ikväll ska jag försöka vila ut lite innan street dansen börjar har ju en liten stund dit (1,5 timme) :)


Seminarie

Har suttit & läst lite i en av böckerna & kommit fram till att jag inte kommer att hinna läsa allt till seminariet.. hoppas att det finns någon som har gjort det & som kan fylla i diskussionerna, haha. Ikväll blir det annars street dance på universitetsgymmet vilket jag ser fram emot. Har inte lika mycket träningsverk idag som jag hade förra veckan, vilket känns skönt. Men nu ska jag sakta men säkert iväg till skolan.. vi hörs senare!


caos

Är det bara jag?

Är det bara jag som har fått låten Without Breaking på hjärnan sen Kannagi Ohlsson sjöng den? Det har ju såklart kommit en remix på youtube Anders Bagge föreslog ju det själv.. haha..Say what you want, what you need You can make it Say that your heart will go on Without breaking All that you do, that you feel You can make it Say that your heart will go on Without breaking.. lalalalalal..lala

Skönt med träning!

Hej bloggen.

Det är verkligen skönt med träning! Mjukstartar ju egentligen med latinogympan & street dance men att träna två gånger i veckan får vara bra just nu, nästa månad kanske jag kan utöka beroende på hur mycket jag har i skolan. Nu som ni kanske märkt, har jag väldigt mycket. Det är ju så när det är tenta-tider.


Nu ska jag ta en skön lång varm dusch & fortsätta läsa Nancy Frasers bok, hann bara läsa inledningen innan jag gick till träningen. Tre kapitel to go!

Vi hörs sen!

Träning

Nu ska jag börja göra mig iordning & skynda iväg till universitetsgymmet, där blir det latinogympa! :D

Bokläsning på heltid

Hej bloggen.

Nu har jag läst ut halva Att bli respektabel som vi ska ha läst till imorgon på seminariet, vilken tur att mitt seminarie börjar kl 15.00! Nu ska jag börja på bok nummer två som heter Den radikala fantasin - mellan omfördelning och erkännande av Nancy Fraser. I den ska vi läsa inledningen + kapitel 4-7 dock vill ju helst doktoranden att vi ska läsa hela boken (som att vi har lite att göra ändå) hoppas att jag hinner klart med detta idag i alla fall så får jag påbörja den tredje boken imorgon & hoppas på att jag klarar mig ändå ;)


By the way nu är det bara fyra dagar kvar tills jag får min tenta! Vilket innebär att jag får begrava mig i plugg & köpa lite godis & choklad som tröst, haha är det någon mer som gör såhär eller är det bara jag?

Haha vi hörs sen

Gamla kampanj bilder

Letade igenom skaraborgs ssu:s hemsida & hittade några kampanjbilder som jag inte sett förut, märkte också att det fattades några.. ska prata med de ansvariga så vi får upp alla bilder som finns, inte ens hälften är upplagt!

Känns som att detta är tusen år sen, här har vi Helena, Bjelkholm, Lasse, Sörman & mig på bild:Hur sött är det inte med diadem egentligen? Blair i GG har lärt sig från mig ;)

Chic

Jag har köpt en hur bra bok som helst! Chic - Den kompletta garderoben heter den & glittrar i rosa så att man kan spegla sig i den haha.


Detta är beskrivningen av boken: I Chic finns svaren på hur du bygger upp en snygg basgarderob och framhäver dina bästa sidor respektive trollar bort skavankerna genom att välja rätt kjollängd, trosa och jeansmodell. Här finns också tips om hur du blir partysnygg i ett nafs, packar ultralätt inför semestern och tvättar svart så att det inte blir grådaskigt. Tips som gör livet både enklare och stiligare.

Finns mycket som är givet i bolen också men om man är osäker på hur man gör en kvalitetskontroll på skor eller kläder, inte riktigt vet vilka jeans som passar ens form bäst osv. är detta en underbar bok, eller varför inte ge bort den i present när din kompis fyller år nästa gång?

Caaaos

Internet strul - Detox slut

Hej bloggen.

Mitt internet har strulat hela dagen så har inte kunnat komma in på bloggen! Det har hänt massor här & ni har missat allt. Så var det med det.
 
Haha nej. Har avslutat min Detox & har kommit fram till att det är en riktigt bra grej att göra men att man måste avgöra hur lång Detox-kur som är lämplig för en själv. De tio första dagarna mådde jag jättebra & skötte mig väldigt bra måste jag säga. Jag undvek till 99% mat som jag helst skulle vara utan, skippade alla sötsaker & onyttigheter som man kan tänka sig. Vattnet skötte jag väldigt bra också såg till att jag drack 1,5 - 2 liter vatten varje dag vilket kändes jättebra. Ingen Coca Cola & ingen saft eller juice. Rent vatten.

Dock kände jag de fem sista dagarna att jag började längta efter något sött. Jag köpte mycket frukt & försökte äta det istället, vilket ni säkert har märkt, åt ju två fruktsallader efter varandra häromdagen. Haha. Men det funkade väl sådär, det tar inte bort sötsuget.

Just nu känner jag mig väldigt ren, min hy är bättre & jag fryser inte lika mycket när jag vaknar (kan bero på mitt nya duntäckte också men troligtvis allt vatten jag dricker också) däremot har jag fallit tillbaka direkt. Drack ice tea & juice idag men jag & Adis lagade nyttig mat så det håller i sig. Min syn på mat, olika nyttiga produkter & ekologiskt har ändrats. Kommer fortsätta äta mer nyttigt än innan, men unna mig lite godis & Coca cola ibland.

Ska absolut köra en detox-kur igen, kommer nog bli till våren. Helst ska man göra en fyra gånger varje år - innan varje årstid. Dock tycker jag att det räcker att göra två, i alla fall för mig & så som mitt liv ser ut - har ju börjat träna så det är ett stort plus! Så bye bye gifter & slaggprodukter!Om ni undrar något om detox får ni gärna fråga så kan jag svara på frågorna i bloggen!

Ingen blogg dag

Idag är det verkligen ingen blogg-dag för mig! Jag har pluggat lite & ska fortsätta & sen ska jag hinna handla & dammsuga. Så vi hörs sen om jag hinner, annars får ni läsa mina gamla blogginlägg, finns ju ett par nu haha..


caos

Sovtime

Ne mina vänner kvällen avslutas med en bok som vi har som kurslitteratur just nu (Omvandlingar av det moderna samhället, 7,5 hp ingår i Sociologi & socialpsykologi B). Att bli respektabel, av Beverley Skeggs. Anledningen till att jag ska läsa den nu är att jag läste lite i den förut & fastnade lite för den, så den är att rekommendera om man vill läsa om feminism & klass - hur de har med varandra att göra & att de faktiskt hör ihop! Boken är baserad på en studie som hon har gjort i 12 år! Där hon har följt ett antal kvinnor sen de började på en omvårdnadslinje! Spännande spännande!
Godnatt på er!

Störande!

Vet ni vad jag stör mig på SÅ MYCKET?!?!? Folk som står tätt intill en i kön till kassan på en affär! Stod & väntade på ICA förut & det var jättelånga köer på alla kassor. Så jag stod & väntade som alla andra, hade inte alls många varor & inte hon bakom mig heller, dock verkade hon ha väldigt bråttom eller så tyckte hon om att vara jobbig.
Hon var runt 55-60 år & hade några påsar med jäst & kryddor. Så varje gång kön flyttade sig fram tryckte hon sig närmare mig, jag stod kvar på samma plats bara för jag inte ville gå in i den andra som stod framför mig.. & så fort jag gick fram lite grann - ett steg typ, då tog hon två steg! GAH! Det är ju inte precis så att hon kommer snabbare fram till kassan för att hon nästan går in i mig! ÅH! FOLK IBLAND.

Hursomhelst.. nu ska jag diska, har även tvättat massor idag, & haft 3 timmars lektion, gissa om jag var seg efter det? Måste skynda mig! Idol börjar om 20 minuter!

:)

Uppdrag barn


"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg – dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se"

Komigen länka på din blogg nu & hjälp till att samla in pengar! Gå in på www.uppdragbarn.se

Guacamole & Tortillachips DAG 2

SJÄLVKLART har jag tillagat guacamolen själv & alla ingredienser är nyttiga, går ju på detox till den 20:e! Tortillachipsen är naturella & har kollat noga så de innehåller inga dåliga transfetter.

Bild: För att illustrera endast, inte min, mitt ser godare ut :)

DIG IN!

P.S la i för mycket vitlök igår så har haft vitlöksmak sen igår (har det nu också) i munnen, dock minns jag fortfarande hur det kändes när jag bet till i den krossade vitlöken & den hamnade längst bak på tungan. Jag sprang in på toaletten & kastade in vatten i munnen (vilket inte hjälpte) men tänk på det, blanda väl!

Pluggis

Eftersom jag inte läst så mycket innan, har jag försökt hinna ikapp idag & läst en hel del, är dock inte ikapp än, lite svårt när det är en hel bok! Usch men nu ska jag till skolan för att gå på juridiken, har lektion till 20.00 sen blir det idol & läsning!

Hörs

Igång!

Nu har jag kommit igång! Var på gymmet idag igen! På ett streetdance pass som jag visserligen inte tog ut mig jättemycket på men rörde på mig gjorde jag. Två dagar i rad! Hur ska detta sluta! Haha. Jag var verkligen kass om man jämför med hur det var när jag dansade på Helens förut, herregud det är ju 4-5 år sen! Btw Moa & Lina var också där!


Hursomhelst, var lite småsur över att jag inte hade alla böcker till kursen men så kollade jag på lycknis.se (som jag måste rekommendera till alla, inte bara studenter, ALLA - det är så bra & billigt) den ena boken gick på 28 kr, vilket nästan är ett skamligt pris, den andra på 129 så det jämnar väl ut sig.. gratis frakt är det också! Nu ska jag städa lite här (ligger tortillachips bitar - naturella for your information & hemmagjord (by me) guacamole överallt haha).


Hörs

Tidig lektion

Började 09 idag, vilket läraren (som var relativt ung klagade över). Det är ganska ovanligt att vi börjar så "tidigt" vilket egentligen är sent men generellt börjar vi klockan 10. Jag tyckte att det var skönt med 9-11 lektion eftersom vi alltid blir ivägsläppta 10 minuter innan hinner jag hem till klockan 11. Så nu är jag hemma & tänkte börja laga mat & ta upp böckerna för att läsa. Här ska det inte slappas något mer. Ligger redan efter & har upptäckt att det fattas böcker i min hylla, ska ringa mamma för att se om hon hittar några eller om jag ska köpa dem. Hursomhelst måste jag läsa klart de jag har, puh, för er som inte börjat på universitetet, vill inte avskräcka er - det är inte lika jobbigt på A kurserna däremot nu på B kursen märker jag en stor skillnad i nivå, både på kurslitteratur & tempo.


Ne nu ska jag sätta igång, hörs senare gott folk

Fruktsallad

Gjorde en jättegod fruktsallad (två faktiskt) haha, känns som en bra avslutning på kvällen. Nu ska jag krypa ned lite med en bok & läsa lite sen ska jag sova eftersom jag börjar 09 imorgon!

Också en bild som jag lånar, min kamera är ju fortf inte här, ska nog köpa en ny när jag har råd (A) haha.

Godnatt på er

Latiiinogympa

Är hemma nu, precis haft möte med korridoren om städningen så nu kommer det vara rent här! Latinogympan va superkul, en bra start på min träning som börjar idag. Känns skönt att hålla igång med något igen! För er som undrar var det mycket tempo, lite styrka, sväng med rumpan & sådär på latinogympan, bra om man vill mjukstarta!

Ne nu ska jag skynda till ICA för det stänger snart, ska köpa lite god frukt! :D


heeeeeeeejs

Duktiga Ajla

Heey på er alla, idag har jag varit riktigt duktig!

Har gjort massor som jag inte hunnit de senaste dagarna & det känns skönt! Var på biblioteket & bytte ut mitt universitetskort, köpte en kalender (äntligen) har använt den i mobilen som alltid blir full & jag har insett att jag gör mycket mer än vad kalendern i mobilen har kapacitet till att komma ihåg! Har även köpt små klisterlappar som man markerar med när man har läst en viktig sida (i olika färger för att göra plugget roligare) så nu är jag set to go!

Lånade en fin bild hoppas det är okej

Har läst en stund också, vilket jag ska fortsätta med när jag kommer från träningen som jag ska till nu - Latinogympa! Moa hävdar att det är roligt så nu ska jag hänga på för att se om det verkligen är det.

Vi hörs sen för en update om gympan & plugget haha..

caooos

Söndag

Nu är jag bara trött! Har jobbat, gått en sväng med Moa & pysslat lite hemma. Borde dock ha pluggat. Imorgon blir det 8 timmars plugg! Jag lovar!

Godnatt

Tröttsamt

Sitter här och kollar på Superhero movie, som för övrigt inte är så bra (Adis du hade rätt) men jag var tvungen att se den.. (haha jag ger mig aldrig). Funderade precis över vilken buss jag ska ta till jobbet imorgon. Bussarna går så dåligt just nu, eftersom jag jobbar på Marieberg är det en bit från mig & jag måste stiga upp 3 timmar innan jag börjar (nästan - 2 i alla fall) tänk hur mycket dötid som jag spenderar på att vänta på bussen & sitta på bussen.

Blir så trött av att tänka på att min buss imorgon går 10.56 när jag börjar 12.00 inte nog med det - jag är framme 20 minuter innan & får frysa ihjäl utanför! Det är ju iskallt ute, hade viterjackan, en halsduk & vantar idag - ändå frös jag. Hur gör alla?

Har ni sett Lindex snyggsöta skinnvantar?

Hursomhelst nu ska jag se klart på filmen, sen ska jag sova.. behöver mycket mycket sömn. Vi hörs.

Vill tillbaka...

till värmen! Det är freezing ute, rena vintervädret! Önskar jag & Adis kunde vara tillbaka i Nice nu, det vore Nice. Haha nu ska jag sova.

Bild från Nice, shoppinggatan bakom mig, älskar kvällspromenader

Blä

Kom hem nu. NU. Fick gå från våghustorget & ändå hann jag hem före bussen ens kom till busshållplatsen där min andra buss stannade. ÅH!

Anna Lindh

Eftersom jag inte idag hann lägga upp en bild på Anna Lindh idag tänkte jag göra det nu. Det är 5 år sen hon blev dödad. Hade hon överlevt attacken är jag 100% säker på att hon idag varit landets stadsminister - en väldigt bra sådan. Visste ni att hon var den första kvinnan att bli SSU ordförande? Hon befann sig ständigt i en värld omringad av män men vågade stå för den hon var. Hon är en stor förebild för många unga tjejer & kvinnor i politiken.


Så gick det med det

Hur mycket tror ni att jag pluggade? INGET! Jag somnade ungefär en halvtimme efter att jag skrivit inlägget & börjat läsa. Känns så meningslöst nu. Usch. Jag hördes med Lina som följde med mig till Lager 157 där vi minsann fyndade (i alla fall lite) & även passade på att fika (vilket de bjöd på) det var en känsla av barnkalas med salta pinnar, alkoholfri cider & grillchips. Haha.

Fick med mig ett par mörk blåa jeans i märket won hundred jeans, ett jättesnyggt halsband (som var en sammansättning av 3 halsband - tar kort någon dag då min kamera återvänder eller då jag köper en ny - börjar bli dags!)

Hittade ett par jeans i samma modell som mina & tror även att det är samma eller liknande färg, såhär ser de alltså ut (this is not my ass, haha)


Jag tänkte faktiskt sy upp dem lite eftersom de är 34 i längd (jag behöver oftast 32 - 33 men 32 var korta & 33 fanns inte) eftersom de inte är helt tighta längst ned utan som ni ser på bilden - & ser även ut så på mig med mina mini vader så tänker jag sy in dem lite för att få den helt slimmade looken. Det visste ni nog inte om mig, men jag brukar sy in mina egna kläder & skickar dem inte till någon skräddare, behöver dock öva lite till & köpa en ordentlig jeanstråd & nål till maskinen för att våga ta åt mig andras plagg också haha :)

1000 grejer att göra!

Idag ska jag hinna göra väldigt mycket! Bland annat plugga sociologi & skumma igenom provet som måste göras på jobbet (för att man ska få sälja garanti & försäkringar) hade också tänkt att åka iväg en snabb sväng till lager 157 som ikväll har bjudit in studenter & ger 100 kr rabatt på jeans.. vi får se.

Plugg here I come.

Detox 10 dagar har gått!

Okej, jag börjar ångra mig. Nyttig mat är så god men chokladbollar & vaniljbullar är så mycket mycket godare. Nu har det gått för långt! Jag har börjat söka på olika bakelser på tasteline. Vad säger ni - skulle ni ge upp socker i 20 dagar? (Halvfabrikaten kan jag va utan, men alla mejeriprodukter som man borde hålla sig ifrån, det går ju inte).

How does that look - yea I know you want it, I know I do!!!!

Shoe problem for the shopper

Problem at this place. Som ni alla vet har hösten kommit, den är här för att stanna & för att inviga vintern. Tyvärr. Som tur finns det väldigt snygga & mysiga toppar som kommit ut i affärerna, stickat är tillbaka. Har dock problem att hitta jeans & skor. Har testat väldigt många jeans & hittar alltid att det "fattas" något på alla. Åh!

Dock har jag ett större problem. Hittar inte några bra höst/vinterskor/stövlar. Det känns som att jag borde satsa på ett par vinterskor direkt & hålla mig till loafers & mina converseliknande vita-med-rosa-streck runt dojor som jag verkligen gillar.

Hatar modet med den öppna tån på höst/viterskor - what are they thinking???????Ett par fula Chanel

Help shoe lovers.

Queen BChuck: I thought you might like to meet my friend.
Blair: Why, so she can warn me bout the effects of too much botox?
Catherine: Blair, is it? I'm Duchess Beaton.

SSU erbjuder vidareutbildning till Jan Björklund

Här kommer bilder & pressmeddelandet som skickades ut i samband med aktionen.

Det livslånga lärandet är en viktig byggsten i samhället. Alla, oavsett bakgrund eller nuvarande jobb måste erbjudas möjligheten att utvecklas. Arbetsmarknaden förändras ständigt och därför måste vi alltid vara beredda att vidareutbilda människor till nya jobb. Precis som att lärare måste hänga med i utvecklingen måste ministrar erbjudas kompetensutveckling så de följer med i det som händer och inte förlorar jobbet. SSU gör ingen skillnad på borgerliga politiker eller förskollärare, alla har rätt till vidareutbildning.


SSU utsåg i förra veckan Jan Björklund till årets populist. Motiveringen var hans uttalanden om dagens skola. Jan Björklund sa det han tyckte lät bra, inte hela sanningen. Förståeligt för en minister fast i kalla krigets fyrkantiga försvar. Idag, med internet tillgängligt för nästan alla, kan de flesta granska uttalanden från snabbmunnade politiker som Björklund. Uttalanden som ”Sverige är världsbäst på skolk” blev helt plötsligt dåligt underbyggda slagord.

För att slippa försvara uttalanden likt ”I inget annat land är det stökigare i klassrummet än i Sverige.” med ”Säger du att jag ljuger?” i direktsänd radio, får Björklund som pris för ”Årets populist” en grundkurs i Statistik. När Björklund läst den kan han slippa misstolkningar av statisktik och bygga sin politik på riktiga faktauppgifter istället för populism. Om Björklund lyckas återstår att se. Men kravet att vår utbildningsminister ska kunna tolka fakta är inte högt ställt. Om inte annat har han ett departement som kan hjälpa honom med läxläsningen. Den turen har inte alla elever som Björklund tycker ska jobba hårdare hemma med sin matte.

SSUs förbundsordförande Jytte Guteland kommer dela ut priset, en fortbildningsinsats i statistik, 16.00 idag, den 9 september. Platsen för ceremonin är Utbildningsdepartementet.

Här har ni bilderna från igår, jag & Jytte utanför Utbildningsdepartementet:

Roligt var det, hoppas du får nytta av din nya bok "Grundkurs i Statistik" Jan Björklund.

Back home

Kom hem för ungefär 1,5 timme sen. Kutade iväg från skolan där det var en campusmässa där de bland annat delade ut tandborstar & söta små tandkrämer haha. Gick ned till bussen där & väntade länge. Den var sen & jag skulle med tåget till Sthlm så jag kunde bara hoppas på att den skulle hinna i tid. Då när vi alla stiger på bussen startar den inte, den står still. Efter några försök meddelar kvinnan som körde bussen att alla var tvugna att gå ut & vänta på nästa buss. NEJ.

Så jag panikringde en taxi & som tur hann jag med tåget & när jag väl var framme träffade jag organisationsombudsmannen Pezhman & ordförande Jytte. Mer om vad vi gjorde senare då jag fått bilderna!

Vi hörs så länge, nu ska jag äta en bit..

Följ min blogg med bloggkoll

Bedtime

Nu måste jag sova imorgon ska jag upp till skolan & sen blir det buss direkt till resecentrum & därefter tåg till Stockholm. Ska på ett möte med SSU:are surfa in på SSU:s hemsida & spana in!


Hörs

Bild från Nice

Tänkte bjuda på en bild från Nice som är taget på ett ställe som jag & Adis tyckte mycket om, det var lite trendigare med ungdomar & längs en av turistgatorna kan man säga, där alla gick förbi. Det fanns inte en stund som var tråkig eftersom det hela tiden pågick något, grupper som dansade & gjorde volter, folk som sjöng you name it. Här ser ni bilden som Adis är mycket nöjd med (jag säger till honom att det är motivet som gör bilden ;)

Taget i Nice av AdisBritney's back bitch!

Var det någon som kollade på vma inatt? Det kommer att visas flera repriser på Mtv i dagarna som kommer, vilket jag självklart måste se! Har spanat lite i förväg såklart, vår allas Britney fick med sig 3 priser! She's back. Inte bara med musiken utan även utseendet, hon börjar allt mer likna "sig själv". Bortsett från att man tydligt ser att hon har löshår. Hoppas att hennes snart växer till sig :)

Congrats Britney, got your life back? Almost anyway.

Varje gala har ju mycket att bjuda på. Bland annat heta 10 poängare & de som inte riktigt borde ha dykt upp den dagen.

Här har vi Christina som inte borde valt den uringningen.

Nicky Hilton som inte har ätit en macka den senaste veckan & som inte riktigt är lika fab som vanligt..

Eller vad säger ni?

"Odjurets tal"

Lever vi på 1800-talet? Jag förstår inte ens att man hetsar upp sig över det, jag skriver in personummer många gånger varje vecka på jobbet & där ser man många 666 i rad - det är ju bara lätt att komma ihåg. Läs artikeln här.


Grejerna är här!

Hämtade precis ut min parfym & mascaran! Parfym.se håller vad de lovar när det gäller frakt ska testa mascaran sen också, har erfarenhet av att de blir bättre efter 1-2 veckor än vad de är i början haha, någon mer som känner igen sig?

Ne nu ska jag börja plugga, måste verkligen!

Hörs

P R E S E N T E R

Har ju shoppat lite på en av mina favoritsidor som jag verkligen rekomenderar parfym.se! Presenterna till mig själv skall komma imorgon eller senast i övermorgon vilket glädjer mig för min parfym är snart slut (har ju andra men favoriten ;) så ska bli sååå kul, ni har väl spanat in sidan?

Escada Magnetism 50 ml endast 299 kr (tokbilligt!)

Inhandlade även en Aquaresistant YSL mascara 199 kr (pga att den jag köpte nu i veckan -  Lumene Bluberry Volume smular ned sig själv & torkar jättesakta, besvikelse)


Klicka er vidare & hitta era favoritprodukter för bra priser!

Ida Sjöstedt + Monki = SANT

Eller snarare very nice.. spanade precis in plaggen från Ida Sjösteds kollektion för Monki & blev kär i dessa två plagg. Klänningen är verkligen underbar men passar på en mer festligare tillställning, bodyn (som jag alltid har så svårt för, knäppningen haha) tycker jag är snygg ändå för att man kan använda den på många olika sätt. Synd att vi inte har Monki här i Örebro för då hade jag investerat i något av dessa plagg. Här är favoriterna:


Fab ellerhur?

Detox dag 7 & annat

Kom nyss in från en bussfärd från resecentrum där jag lämnade av Adis som varit här under helgen. Det har verkligen varit en sån sitta inne & dricka te & kolla på film helg. Dvs det har spöregnat non freaken stop.

Ska städa lite här, vi har tvättat & grejat i köket som tur har jag redan diskat, sen har jag även gett mig själv lite egen läxa. Måste börja läsa i vårt kompendium som vi fått för kursen, fick panik när jag märkte att flera st redan hade läst igenom hela! Överambitiöst!Annars fortsätter jag med min detox som har gått helt okej förutom att jag igår inte drack tillräckligt mycket vatten känner jag men det var godkänt ändå, nu är det 13 dagar kvar "bara". Ska dra iväg, kanske göra lite grönt te?

Fredagsmys

Idag ska jag fixa ett nytt lysrör till toaletten, mitt bara slocknade :( sen blir det matlagning & fredagsmys ikväll..
Love you honey <3


Vi hörs :)

Tips!

Idag fick jag mitt efterlängtade mail från parfym.se, min parfym hade kommit in så jag beställde direkt, passade även på att köpa en mascara från Ysl. Vill verkligen tipsa om den här sidan, frakten är 29 kr & handlar du över 800 kr är den gratis, så varför inte gå ihop några kompisar & beställa era favoritprodukter upp till halva priset?

Här har ni en direktlänk, shoppa på!


Ny kurs på G

Började på Jöken idag (Juridisk Översiktskurs för er icke-studenter) ;) den verkade väldigt spännande i alla fall. Blir skönt att ha en lektion i veckan där också.

Nu är det annars mycket på G, drog en sväng på stan & köpte en hålslagare (till alla alla alla papper) & även ett snyggt bälte & en mysig lång stickad polotröja.


Känns verkligen att hösten är påväg nu dvs *mysigt att-vara-inne-väder*

Hur bra som helst..

Hur bra var inte GG:s öppningsavsnitt idag? Herregud säger jag bara för att jag inte ska avslöja allt för er som inte sett avsnittet ännu. Ni har missat något.


Blair & Chuck efter "The White Party"


Nu ska jag sova & bara njuta av att Gossip säsongen är igång igen & att hösten börjat.

xoxo / A & the gossip

GOSSSSIP 4-EVERYBODY

Gissssa vem som precis ska kolla på första avsnittet från Gossip Girl säsong 2? Gissa?Sneak Peak, någon?

Deeeeetox Dag 1

Idag börjar min Detox kur & samtidigt också skolan (& jobbet fortsätter). Blir mycket nu men det ska jag klara. Hade en spännande lektion där vi började smått med Omvandlingar av samhället 7,5 hp, sociologi är så kul!

Dagens mat har bestått av:
 • Grovt fullkornsbröd med ost på (jag vet ost ska jag byta ut till kalkon, men den va slut idag)
 • Äpple
 • Honungsmelon
 • Fullkornsris, kyckling & avocado
 • En liten fuskis gjorde jag, smakade på vetekransen (två tuggor ungefär, väldigt liten bit) på jobbet
 • ca 2 liter vatten
 • Självklart också mina örttabletter från MethoDrain Detox
Visste ni att avocado innehåller nyttigt fett!

Så just nu känner jag mig förvånansvärt pigg & självklart kry.
Snart ska jag sova, jobbet väntar imorgon :)