Sleeping

Är sååå seg just nu. Kom från Moa någon gång efter 03 & känns inte som att jag riktigt vaknat än. Dock sov jag jättelänge vilket är konstigt. Tur att jag ska till gymmet idag. Hann springa iväg med Moa igår & köpa ett gymkort precis innan de skulle stänga.


Nu ska jag äta & sen ska jag dra iväg till gymmet!

Ajlakväll

Moa som jag ska hitta på något skoj med ikväll (vad vet vi inte riktigt än vi har kommit så långt som att vi ska äta gott & se lite på Let's dance hur kul de nu är & sedan kanske vi beger oss mot stan) Dock har Moa döpt sin kväll till något som hon kallar för "Ajlakväll" se bara på min print längst ned & ja, jag upptäckte nu att mina rutor är LILA på msn men men jag ska iväg & äta nu så jag inte är vrålhungrig sen & äter upp allt gott som jag & Moa köper sen :D




Plugg

Kom hem från universitetet för en stund sen. Är lite seg, borde gå & hämta ut mina böcker snart men orkar inte riktigt än. Idag skrev vi i gruppen klart vårt PM & förberedde lite inför den muntliga redovisningen som vi har på tisdag. Nu är vi i tid. Det känns bra.


Alla hade laddat upp med böcker & anteckningar

Jag hade dessutom laddat upp med cola & te

Böcker

Böcker, böcker, böcker. Beställde två böcker idag. Inte till skolan dock vilket gör att jag känner mig som en tönt. Men de gör inget jag är lite töntig. Ibland känner jag att jag har tillräckligt med böcker att läsa dock tröttnar jag ofta på kurslitteratur & vill få den ur vägen. Böcker som man läser för nöjes skull är en helt annan sak. Sitter mycket hellre med en bra bok på tåget än med en kursbok, hur peppad är man till att åka tåg med en tung kursbok? Precis.

Köpte dessa två:


En som ska vara lite halvflummig? Återkommer.


Den här ska va bra, speciellt jag som gör allt i sista sekund. Eller - de kommer i olika perioder just nu är jag inne i en sån.

Tips - dessa två böcker kostade 61 kr tillsammans båda är pocket & kommer från lycknis.se som har gratis frakt!

Asos.com

Visste ni att.. Asos.com fraktar till Sverige för endast 10 kr från & med idag till den 10 februari. Jag passade på såklart & klickade hem en sockersöt klänning som jag spanat in sedan länge men inte riktigt vågat klicka hem. Hoppas hoppas den passar nu bara, annars får jag sälja den.. kommer bli perfekt till sommaren om den sitter snyggt.. Såhär ser godingen ut:





Depp

Varför är alla deprimerade? Är det vintern? Lågkonjukturen? Säg mig vad är det?

Glow


Idag fick jag hem parfymen Glow som jag beställde från Nelly.com. Hade fri frakt & 50 kr rabatt så jag fick den ganska billigt! Har alltid varit sugen på att köpa den dock har jag inte gjort de innan, har ju min favoritparfym Escada Magnetism (som syns lite bakom) dock tycker jag att den kan va lite stark till vardags.. Bakom ser ni lite av mitt nya halsband som jag köpte i helgen när jag va i Lidköping, enkelt & superfint!

Nytt i badrumsskåpet


Nytt i garderoben

Idag fyndade jag den här superhärliga tröjan från Filippa K


Den är stickad men ändå luftig, kommer va supersnyggt till våren såhär med ett linne under men även senare till hösten.. Dessutom är den lite kortare i modellen, vilket jag gillar eftersom jag för de mesta har långa tröjor samt att axlarna är markerade på ett fint sätt, vet inte hur mycket det syns på bilderna?

Testing testing

Såhär är det. Jag behöver hjälp jag har hittat tre skjortor/blusar som jag är sugen på men jag kan inte bestämma mig för vilken som är finast. Dessutom är jag lite tveksam till alla tre på något konstigt vis. Därför behöver jag lite tips.


Den här är ljusblå, klassisk, enkel - dock finns det liten risk för att den blir tråkig & för mycket "affärskvinna"
198 kr på H&M


Lite inzoomad:

Den här är jättehärlig, tyget är lite lätt transparent, dock vet jag inte riktigt när eller var jag ska ha den, passar till sommaren, utomlans med ett par stora solglasögon tycker jag.. den är lite mer "vågad"
198 kr på H&M


Först - bortse från linnet under, det ska inte vara där med den här skjortan! Tycker den här är lite skolflickaktig, den kan man ha till vardags i skolan, dock ingen skjorta man klär upp sig med.. litet minus för den orange färgen, hade varit bättre om den va röd..
Bik Bok 299 kr

Så nu behöver jag alltså hjälp, vilken ska jag köpa? Ska jag köpa någon av dem? Eller kanske två av dem eller varför inte alla tre?

Shopping


Hemma från min tur på stan, återkommer snart

Whyred

Whyred, whyred, whyred om man orkade lägga pengar på whyred..


Sömntips

Min kompis Moa ville ha tips på hur man lättast kunde somna eller överhuvudtaget somna. Jag är inte personen att besvara den frågan av egna erfarenheter. Inget biter på mig, det är jag fast besluten vid då jag ofta inte somnar före klockan 02.00 trots att jag tränat röven av mig samma dag, jobbat eller pluggat - oavsett.

Jag tänkte dock samla ihop lite bra fakta som man kan använda sig utav när man inte kan sova.

  • Enligt hälsolinjen behöver alla människor olika mycket sömn för att vara pigga & klara dagen dock behöver de flesta personer 8 timmar för att vara på topp! Man anser dock att 6-9 timmar per natt är det som krävs för en vuxen person & få klarar sig under 6 timmar.
  • Ett tips är att tänka efter om man har svårt att gå upp på morgonen. Behöver man en väckarklocka, drar man sig för att gå upp & är väldigt trött på morgonen är det ett tecken på att man behöver mer sömn.
  • Stress & oro påverkar sömnen, gå inte & lägg dig med huvudet fullt av problem det är bättre att skriva en lista & ta tag i problemen dagen efter.
  • Drick inte cola, energidrycker eller te på kvällen (vilket jag gör nästan varje dag)
  • Om du inte kan sova är det bättre att läsa en bok, lyssna på lite musik istället för att ligga & vrida sig.
  • Ta en kvällspromenad!
Källa: Hälsolinjen där det också finns fler tips för er som inte kan sova



Ny vecka

Måndag igen. Innebär att jag ska plugga idag. Vi fick en uppgift förra veckan som jag tänkt göra idag, är fortfarande kvar i Lidköping därav den dåliga uppdateringen på bloggen. Blir så när jag knappt sitter vid datorn. Måste sätta igång här nu & dricka mitt jordgubbste innan det kallnar.

Fika

Sen uppdatering idag men från igår eftersom blogg.se inte tillät mig lägga upp bilder, det gick bara inte. Dock hade jag så kul hela dagen i Lidköping. Först skickade jag in uppsatsen (som vi senare fick reda på att vi klarade! YES 15 högskolepoäng att lägga till meriterna)

Sen drog jag iväg med Sofie till SSU:arna i Lidköping som hade ett spännande årsmöte.

Jag satt i SSU rummet & kollade på gamla bilder & lyssnade på låtar med Joel & Sofie
Sofie skrattade åt våra låtar & om våra berättelser från den gamla goda tiderna, Lasse i bakgrunden

Sofie skulle ta en "normal" bild - såhär gick det

Efter detta var jag & Sofie hungriga (jag bet på mitt glas) så vi åt baguetter på fifflers & drack cola! En stund senare hörde även Emina av sig, hon skulle möta oss på Gabriel's där vi brukar sitta & tjöta..

Sofie dricker cola, chokladen har vi redan ätit upp

Emina gjorde konstiga grimaser men hon fick vara med ändå, eftersom hon hade vaniljte..

Vaniljte är the best

Jag försökte sätta upp håret

Min andra colaburk för dagen!

Vi ser lite skumma ut här, kolla mitt hår wft? Emina vi tycker om dig jättemkt skojade bara där uppe 8-) haha

Nepp nu ska jag iväg & göra mig iordning idag blir det bland annat SSU möte!


Fika

Idag ska jag fika med den här tönten:


Obs bilden är från exakt 4 år sen... här ser vi Sofie & mig som fjortisar

4 tusenlappar?


Den här jackan är ju som en dröm, men är den värd 4000 kr?

More spring


Blus: 198:-
Armband: 59.50:-
Figurnära topp: 98:-
Solglasögon: 79.50:-

Allt från hm.se


Lidköping imorgon

Imorgon bär det av mot Lidköping efter den långa lektionen som vi har imorgon, som jag inte skulle haft om lärarna var smidigare än de är. Kommer försöka ta det lugnt, ska plugga lite men mest försöka att vila & träffa familjen, Adis & kompisarna. Kommer bland annat att träffa Emina som jag ska fika & tjöta med samt Sofie som jag måste hitta på massa roligt med!

Här ser ni Sofie, klicka på bilden för att komma direkt till hennes blogg - jag lovar hon är rolig

Så är det med de.. funderar på att försöka sova snart.. med snart menar jag innan 02 i alla fall.. ska verkligen försöka, men lovar inget.. haha..

Boomerang

Gillar ni min nya kofta? Den är mörkblå & har snygga mörkgula detaljer när man viker upp ärmarna & inne i koftan..


Kofta: Boomerang (ny!)
Linne: Gina
Jeans: Crocker

Egopic


Mobilbilderna blir inte så dåliga ändå.. man ser ju ganska bra med en 2 megapixelkamera
Btw fick höra att jag har dåligt med egopics så här har ni en som jag tog förut idag..

Att anpassa sig eller att bli anpassad

Öppet brev till alla "lärare" som vill lära sig något.

Hej du lärare. Du är ett fenomen. Du kallas ju egentligen inte lärare när du undervisar på universitetet utan du kallas ju en massa annat men här kommer jag benämna dig som lärare. Jag är egentligen arg men jag ska försöka vara objektiv i detta. Min mening är inte att dra alla lärare över en kant utan endast försöka förklara hur man blir behandlad av de lärare som verkligen utövar sin makt, är oansvariga & skyddar varandra.

Idag har jag verkligen fått uppleva ett bra exempel på detta. Jag kommer förmodligen få uppleva samma typ av maktutövning imorgon.

Vi fick ut ett schema i fredas som ska gälla för idag (& resten av terminen men det får vi se hur det blir med) där stod det att klassen delades i två olika delar & tydligt stod det att de som hade efternamn som började på A-M skulle ha sin introduktionsföreläsning idag från 10.15 - 16.00. Eftersom jag heter Mehinovic tog jag mig till skolan i något som kan liknas en mildare snöstorm & satte mig på en plats i föreläsningssalen. Allteftersom klockan närmade sig 10.30 upptäckte vi att 4 personer inte fick plats, de stod upp i salen. Det är ju ett problem.

Då förklarar läraren, som också är ansvarig för hela kursen, som sträcker sig under ett helt halvår - att hon inte hade någon klasslista när hon delade in oss utan att hon "gissade".

  • Min första fråga är: Varför har inte vår kursansvarig för 30 hela högskolepoäng en klasslista?
  • Min andra fråga: Om hon nu inte hade en klasslista, varför hittade hon inte någon?

Hursomhelst. Vi antog att det skulle lösa sig på ett bra sätt - på ett godtagbart sätt. Då förklarade hon att vi skulle göra om grupperna. De som hette något med K, L & M som första bokstav i efternamn de skulle byta till den andra gruppen. Okej tänkte vi, det är ju helt okej. MEN ingen av oss förväntade oss att bli utsparkade från föreläsningen som vi redan satt på. Jo du läste rätt, vi fick inte vara kvar på föreläsningen - trots att det tydligt stod på schemat att vi skulle vara där.

  • Min tredje fråga: Hur tänkte vår kursansvarig när hon bestämde sig för att skicka hem oss, trots att det var hon som hade bestämt att vi skulle vara där?

Då stod vi där. Helt snopna. Vi hade ju inte gjort något fel, endast gjort som vi skulle men trots detta får vi "straffas" för att vår kursansvarig inte har delat in oss rätt.

Jag vet inte hur hennes arbetsdagar ser ut men jag har på känn att hon borde ha hunnit hitta en lista där alla namn fanns, räknat den & delat in oss på ett sätt som passade alla. Om hon nu inte gjorde detta kunde hon varit flexibel & låtit oss som hade kommit till föreläsningen sitta kvar idag & från nästa föreläsningstillfälle ändra indelningen. Jag tycker att en bra ledare är flexibel & har en god problemlösningsförmåga - jag undrar om det är två ord eller beskrivningar som hon har med i sitt CV? Jag skulle inte bli förvånad många ljuger ju när de söker jobb.

Det jag vill komma till är att man kan göra misstag men att man måste kunna rätta till dem på ett sätt som inte går utöver de "underordnade" i detta fall studenterna. Det hade inte varit svårt att klämma in 4 personer vid våra bord, att ta in 4 stolar & låta alla vara med. Det hade varit väldigt enkelt eftersom vi har gjort det innan. Men eftersom det inte passade henne då var vi tvugna att anpassa oss. Vi måste anpassa oss efter henne & inte efter reglerna som jag trodde gällde? Är det inte så att alla får närvara vi föreläsningar & speciellt om det är ens egen klass? Hur gör de som var sjuka idag & som är friska imorgon - får de komma på föreläsningen då, fastän de är med i den andra gruppen?

Det handlar inte om vem som är med vart - det handlar om att kunna vara flexibel när vi är såpass många personer (cirka 70 tror jag) självklart kommer det vara personer som inte kan komma vissa tider men som vill ta del av undervisningen & jag tycker att man kan göra ett fåtal undantag för att få den bästa kvaliteten på kursen & framförallt skolan. Detta drabbar skolans rykte också. En lärare är för mig en ambassadör för skolan.

Så med detta vill jag säga att dagens incident sköttes på ett väldigt oansvarigt & dåligt sätt. Som grädde på moset kan jag berätta att vi utanför föreläsningssalen fick höra av vår kära kursansvarig att vi ska ha en till bok i samlingen till den här kursen - som inte står med på vår lista över obligatoriska böcker men som hon sa "ja.. hehe.. det underlättar ju väldigt mycket om ni har den". Tack. Känns som en bra start på den här terminen, på den här kursen.

  • Min sista fråga: Hur kommer skolan lösa detta & hur kommer det gå imorgon när vi som blev utsparkade kommer tillbaka imorgon? Det återstår att se.
  • Gissning: Imorgon kommer lärarna skydda varandra & hävda att vi måste anpassa oss till någon påhittad "omorganisation" som har pågått i flera år.. verkar det som..
  • Bakgrundsfakta: Lektionerna är obligatoriska, vilket vi inte har fått ta del av (fick reda på det när vi skulle gå) men det hade varit bra att veta t ex om man är sjuk, bortrest eller har något annat förhinder. Man är inte mer än mänsklig.

Primer

Är det någon som har lång erfarenhet av att använda primer? Jag skulle verkligen vilja veta mer om det. Läste lite på eleven.se som har riktigt bra information om sitt smink tycker jag - allmänt om smink också.

För övrigt, finns ju några att välja bland:

Hittade den här från Smashbox som jag bestämt vill ha!
Smashbox Photo Finish Foundation Primer

Skapa en perfekt canvas för att applicera foundation med Smashbox bästsäljande Photo Finish Foundation Primer. Med extrakt från vindruvor för att lugna och skydda huden hjälper denna oljefria och färglösa produkten till att fylla i fina linjer och porer för att ge en jämnare hy med mjuk sammetsliknande finish. Använd den efter fuktighetskrämen och före foundation för ett perfekt resultat.

Applicera ett mjukt lager av denna primer efter att du har använt din dagliga fuktighetscreme, eller direkt på ren hud. Koncentrera dig på områden som har djupa linjer och/eller har en grov yta.

Photo Finish är underbar att använda under ögonen, den hjälper concealern att glida och stanna på sin plats. Den förhindrar även att din foundation ser torr och sprucken ut. Följ sedan upp med din favorit-foundation.

Källa: eleven.se

Lesson #1

Varför man köper kläder till sin pojkvän..



Svar: Självklart för att man själv ska kunna använda dem, kolla bara tröjan jag köpte till Adis - den är en perfekt oversizetröja!

H&M

Hittade något sött i h&m:s webshop. Har inte klickat hem något då jag vill ha katalogen först men jag har INTE fått den än trots att jag beställde den för tusen år sen.. men men.. här ser ni mina favvisar, märks det att jag plötsligt har kommit in i en brun-beige period. Inte alls kul, men snyggt & passande i många situationer haha..


Linne 98 kr
Skor 298 kr
Armband 8 st 59.50 kr
Klänning 198 kr
Allt hittar ni på hm.se

Någon som är vaken?

Jag är vaken. Otroligt jag har redan varit i skolan & kommit tillbaka. Jag gick upp så tidigt som 07.15 & sist jag kollade på klockan inatt var vid klockan 05.00. Då hade jag redan sovit ungefär en timme. Man kan säga att det blev cirka tre timmar till slut - fast inte i rad då.

Förstår det inte, eftersom jag inte ens är trött nu? Jag äta lite nu, hann bara ta en macka & en yoghurt i skolan så lite mer påfyllning krävs för att jag ska klara arbetsdagen. Slutar väl ungefär vid 18.15 så vi får se när jag kommer hem. Hörs sen i alla fall..




Bikbok

Snyggis från BikBok som jag gärna vill testa:


Tänk er med ett par riktigt tighta stuprör eller kanske ett par shorts till sommaren & hästsvans. Supersnyggt!

Let's dance

Har verkligen sovit hela dagen efter att jag kom från skolan vilket både är skönt & inte. Har ju inte gjort något! Men snart börjar Let's dance & det ska jag se på med en skål fruktsallad! Mums!


Vad hittar ni på?

Ben&Jerry's

SIiter här & pustar ut. Känns som att jag pluggat hela dagen, vilket jag nästan har. Så skönt att sitta med den här underbart goda glassen. Dock blev jag störd i min lugna stund när jag bytte kanal till tvåan & såg det populistiska svinet Jan Björklund presentera sina elitskolor som han talade om för mig att han inte alls vill ha (när han var skolborgarråd i Sthlm, innan valet) Kommer ihåg hur jag frågade honom varför han ville ha elitskolor & han förnekade tanken över att han ens funderat på att starta elitskolorna.. HA jävla lögnare.

Hursomhelst. Min Ben&Jerry's glass lugnar ned mig lite.. ska sova om en stund, eller i alla fall försöka..

Fyfan

Såg precis på nyheterna. Det vred sig i magen på mig. Sitter här helt gråtfärdig. Det var en liten tjej som låg på ett sjukhus i Gaza som berättade ungefär: "jag var ute & gick med mamma, sen såg jag inte mamma längre & då kom ett skott i armen..sedan fick jag ett i ryggen som gick ut genom min mage.." Den här lilla tjejen som var ungefär 8 år kommer enligt läkarna kanske aldrig kunna gå igen. FYFAN VAD HEMSKT. Tänk alla människor som dör just nu, alla små oskyldiga barn som aldrig någonsin kommer att kunna leva, det vi kallar ett normalt liv. Tänk på det.

Jag tycker att vi alla SKA & KAN göra ett aktivt val på hemmaplan, vi kan välja att bojkotta produkter som kommer från Israel & därmed inte stödja dem!

Soaked in Luxury


Den här halsduken blir din, eller i alla fall min för endast 30 kr just nu (förr 299 kr) finns på nelly.com

Måste förövrigt säga att Nelly var så snälla & ge tillbaka pengarna för min order som blev borttappad. Tack. Äntligen en kundservice som är schysst!

Tips: handla på nelly.com genom M2M:s länk & få massor poäng som du kan byta in mot presentkort eller cash!

The List 2.0

Namn: Ajla Mehinovic
Piercingar: I öronen om det räknas?
Tatueringar: Nej & vill inte ha
Längd: 1.70
Skostorlek: 38
Hårfärg: Brun
Är du kär i någon: Adis hihi <3
Önskar du att du bodde någon annanstans: I en egen lägenhet som är större än den jag har idag
Tänker du på självmord: Verkligen inte, det finns för mycket som är bra med livet
Tycker andra att du är attraktiv: Det beror väl på vem du frågar ;)
Vilket shampoo använder du: Bed Head Tigi - Moisture Maniac
Vilken parfym använder du: Escada Magnetism
Vad är du rädd för: Att stressa mer än vad jag gör nu
Gillar du att tvätta: Ja, gillar när all min tvätt är ren

Senaste. .

Film du köpte: Oj jag köpte en actionfilm över cdon.com för ett tag sen som jag gav bort.. kommer inte ihåg vad den hette haha
Låten du lyssnade på: James Morrison - Broken Strings (feat. Nelly Furtado)
Låten du hade på hjärnan: Womanizer, womanizer...haha
Låten du laddade ner: James Morrison - Broken Strings (feat. Nelly Furtado)
Personen du ringde: Adis
Tv program du tittade på: Prison Break
Personen du tänkte på: Adis, pratade med honom nyss :)

Favorit. .
Mat:
Jag gillar mycket mat haha men min mexicana sås som jag åt häromdagen är inte att leka med
Låt: James Morrison - Broken Strings (feat. Nelly Furtado) & Lazee - I'm not pop, har mycket blandad musiksmak som ni märker
Sak att göra: Umgås med mina nära & kära, resa & ta det lugnt
Sport: Just nu tycker jag om gruppträning
Dryck:
Mineralvatten & Vaniljte
Kläder: Mina svarta jeans & mina svarta leggings, bra bas tycker jag
Film: Ingen speciell just nu, kan rekomendera Once
Bil: Min bil ska vara stor, den ska helst vara svart & se ond ut

Antal. .
Gånger du varit kär: Om man räknar bort fjortistiden har jag bara varit kär & är fortfarande kär i Adis <3
Gånger ditt hjärta brustit: Det har nog aldrig brustit helt..
Hjärtan brustit på grund av dej: Tycker inte om den här frågan för man kan aldrig veta hur andra personer känner innerst inne, ellerhur?
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Många gånger tror jag, med tanke på att jag är aktiv i SSU, men det beror ju självklart på vem du jämför med
Ärr du har på kroppen: Ett litet på ryggen från när jag va liten & sprang runt i mörkret & jagade min kusin..

Senaste. .
Bok du läste:
Just nu läser jag mest kurslitteratur, men Spelet läste jag för ett tag sen & den kan jag verkligen rekomendera!
Personen du fick mail av: Ellos (reklam)
Personen du fick brev av: Ellos (reklam) de ger sig inte
Personen du fick sms av:
Elin
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Det var länge sen jag var hemma nu tyvärr :(
Saken du köpte: Mat

Övrigt. .
Vad har du gjort idag:
Sovit
Var det kul: Nja kul.. det var välbehövligt
Hur tidigt stiger du upp: SENT
Gillar du att slåss: Nej
Vad ska du göra ikväll: Plugga & Sova
Är du seriös: Med min lista? Eller vad pratar vi om nu?
Vad är du allergisk mot: Inget (Om man inte räknar orättvisor, Moderaterna osv..ni fattar...)
Var har du ont: Ingenstans just nu
Använder du hårspray: Sällan
Kan du stå på händer: Eftersom jag är en gammal gymnast så självklart
Favorit serie: Grey's & Gossip Girl (Prison Break också då!)
Salt eller socker: Socker!
Gillar du ketchup: Ja. Men det är sååå onyttigt
Är du glad nu: Ja
Var du glad igår: Nej kunde ju inte sova eftersom jag mådde illa & kallsvettades :(
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Jag vet inte
Vad dansar du till: BRITNEY
Stockholm är: Shopping?
Göteborg är: Shopping & gamla goda tider haha
Kan du sjunga: Kanske
Mer värt än guld: Alla jag älskar
Spaghetti eller makaroner: Makaroner
Ett land jag helst vill besöka: Just nu är värme det enda jag kräver
Ska bli skoj: Göra klart min utbildning, sommaren
Ska inte bli skoj: Hmm
Sparar till: Resor!
Väntar på: Måndag
Pålägg som gäller: Ost
Dagens dryck: Vaniljte

Uuuh det där tog låång tid. Har gjort samma lista tidigare den kan ni se här - vissa saker ändrar sig aldrig haha

Sjukt

Sådär bra gick det med att koppla av. Hela kvällen & natten blir har jag mått illa & kallsvettats vilket ledde till att jag började andas tungt. Jag ringde till slut vårdguiden där sjuksköterskan jag pratade med sa att jag skulle försöka vila, äta en bit kanske dricka lite vätska.. för jag kunde inte sova. KAN inte sova. Det går ju inte när man inte mår bra. Hypokondriker #1 lär jag ju vara nu.

Ett tips är att inte läsa massor om olika sjukdomar när man känner sig allmänt sjuk. Det gjorde jag så nu sitter jag & antar det värsta. Lika bra att erkänna.

Om det är någon som är vaken nu får ni gärna skriva något kul så jag piggnar till lite för jag vågar inte sova än..

Avbrott

Skönt det har varit ikväll. För första gången på länge känner jag mig inte stressad över plugget. Kommer självklart vara jättepirrig på torsdag kväll, då vi ska opponera på fredag. Men tills dess ska jag göra mitt bästa & försöka lära mig att koppla av mer. Jag stressar för mycket. De som känner mig vet att jag förstorar upp allt för mig & försöker göra allt så bra som möjligt på samma gång. Jag försöker lära mig att "tagga ned" & ta en del saker som det kommer. Jag ska bli bättre på det!!

Det bästa sättet för mig att koppla av är att dricka lite te, lägga mig i sängen & kolla på tv eller sätta mig vid datorn & spana in kläder & skor! Funkar alltid - även om jag ständigt får vill-ha känslor för väldigt mycket prylar haha.

Detta är min senaste upptäckt:
Dessa skönheter kommer från Friis&Co

Tycker de påminner om ett par av Serenas skor i Gossip Girl:
Har alltid tyckt att dessa skor vart så himla häftiga de lyfter en enkel tråkig svart eller grå outfit!

p.s. skorna finns att köpa här


Yves Rocher

Jag testade att beställa från Yves Rocher för första gången. Upptäckte att de hade lite grejer som verkade bra. Vet att mamma tidigare har beställt schampo & sånt därifrån & när jag va liten kommer jag ihåg att jag alltid kollade i deras reklam som de skickade ut & ville så gärna ha äppelschampot! Haha. Mamma beställde det till mig & jag va överlycklig. Man blev så glad när man var liten tycker jag.. i alla fall jag. Nu är allt mer tillgängligt när jag har en egen inkomst.

Här är en liten kroppspeeling som jag tänkte testa, den är på 30 ml & den kostade endast 15 kronor (det va superfynd rea). Är den bra är den absolut värd att beställa i större förpackning!


För övrigt tror jag att jag glömt berätta - jag vann ett presentkort på 300 kr från Yves Rocher (som jag inte fått än) market2member är de som har fixat tävlingen & jag var en av de 97 som hade mest poäng. Det är superlätt att få poäng! Jag tankar t ex alltid mobilen över nätet (goyada.se) & beställer då & då från nelly & liknande. Sen kan man få massor av poäng genom att beställa (gratis) kontantkort, vilket också är riktigt bra om man behöver ett nytt. Bli medlemmar för det funkar verkligen!

Ett av presentkorten på 300 kr blev mitt via M2M

Zip Leggings


Här ser ni mina nya supersnygga leggings med dragkedja från H&M

08.59

Någon som har lust att räkna ut hur länge jag har sovit? Nu bär det iväg till skolan. Wish me luck!

Sömnsvårigheter?

Här sitter en som inte kan sova. Jag måste sova, ska vara i skolan tidigt imorgon. Klockan 12.00 ska uppsatsen vara inskickad. Vi är klara med den, det enda som fattas är att skriva ut den & gå igenom den, ord för ord. Allt ska vara perfekt. Jag har blandade känslor inför att lämna in den. Framförallt känner jag att vi i sista stund gjorde det vi kunde göra. Dock kunde de blivit så mycket bättre. Tyvärr är det så, att man ibland måste gå upp där & försvara något som man inte är 100 procent nöjd med. Det gör inget. Jag känner nu att det blev bra att den blev gjord. Jag hoppas att vi klarar den bara. Jag hoppas. Är lite orolig, mest för att jag har läst andras uppsatser, man blir alltid orolig då. Jag tror att jag inte kan sova eftersom jag är stressad, väldigt stressad & efter den här veckan kommer jag att se fram emot att börja en ny kurs & varva ned lite. Jag ska försöka sova nu. Hoppas det går. Vi hörs.

Pluggis

Idag blir det bara plugg. Jag & Elin ska skriva klart uppsatsen!

Hörs ikväll

Vatten!

Nu har jag bestämt mig för att dricka mer vatten!


New stuff

Nu känner jag mig för seriös igen. Tänkte därför lätta upp stämningen på bloggen & visa vad jag har köpt för nytt! Idag inhandlades denna värmeskyddande spray från Lee Stafford:


Härligt liten flaska som man lätt kan ha med sig i väskan eller necessären!

Så svårt att ta kort själv, men here it goes mina 13,5 höga heels (jag visste inte att de va så höga när jag beställde dem)

Visst är alla mer avslappnade & piggare nu! Jag är i alla fall!!

Hallucinationer

Jag undrar själv vad jag gör uppe. Gör inte ni? Jag ska jobba imorgon, detta ser inte alls bra ut. Problemet är att jag är så himla upp i varv. Slog mig på dörrkanten när jag gick ut från toaletten. I sidan på foten. Det gjorde så ont så jag trodde jag skulle spy av smärta, jag vet inte om jag haft den känslan innan, den var sjuk.

För övrigt känns det som året börjar bra, fullt med stress & nelly eller posten (någon av dem) tappar bort ett paket som jag skickar tillbaka till nelly. Min skräck för att tvingas retunera prylar är tillbaka & större än någonsin. Visst, det var inga stora pengar, men hade jag vetat detta hade jag hellre behållt plagget.

Anyway någon rättvisa måste det finnas i världen. Just nu känns det kanske inte så med tanke på vad som händer i Gaza.. vad våra i-landsproblem ser så små ut nu, vad jag skäms att jag nämnde min försvunna order som inte ens är en droppe i havet när man ser till alla de oskyldiga människor som drabbas i krig.

Tänk på det ni, innan ni lägger er eller forstätter hallucinera i allas vår drömvärld. Fyfan, sjuka människor vi är som bara sitter & kollar på när oskyldiga dör.

Åh!

Idag har jag jobbat. Borde pluggat men samtidigt är det skönt med en break i plugget. Fanns dock inte så mycket att göra, märks att folk har handlat upp sina pengar innan jul & under mellandagsrean.. haha..

Tur att man har några slantar kvar (knappt) hehe. Hursomhelst - min el är tillbaka, kunde äntligen gå in i badrummet utan att vara skraj & datorn funkar igen (det gjorde den inte imorse..)

Ja, återigen till mitt "Åh!" där uppe: jag beställde för ett tag sen lite prylar från nelly.se.. inte den senaste beställningen med skorna, utan en tidigare, precis innan Jul. Blev ett byte till en annan storlek på ett av plaggen.. så jag skickade enligt alla anvisningar (jag kollade flera gånger om jag gjorde rätt). Vet ni vad? Jag är livrädd för att skicka returer för allt är så osäkert tycker jag. Vad tror ni har hänt nu? Jo min retur har inte kommit in - enligt Nellys kundtjänst.. de frågade efter datum & varor som jag skickat in för att kolla igen (antar jag) men det är ju typ tusen år sen jag skickade tillbaka, innan Jul.. hursomhelst hur skraj tror ni att jag är nu, för att handla över nätet & tvingas skicka tillbaka? Jätteskraj!

Buhu, no more shopping online..:(

INGEN EL!

Happ, nu ska ni få höra något roligt, alla skadeglada människor där ute.. PROPPEN gick - BARA i mitt rum, så jag har ingen el.. sitter vid min bärbara dator (tack gode gud att jag har en bärbar) batteriet dör väl snart.. typ om en timme..  vilket inte spelar någon roll, ska ju ändå sova, men ÄNDÅ hur FAN SKA JAG DUSCHA imorgon?

ÅÅÅH, imorgon ska jag dessutom hinna köpa en propp, någon gamaldags grej, för vi hade inga.. jävligt bra korridoren..bra.. ska också hinna gå en kort sväng på stan, åka till jobbet, jobba till 20.15 komma hem vid..21? och sen plugga.. kommer säkert gå väldigt bra utan en propp..väldigt bra...

Frustrationen är hög här, kanske ni förstår, ska försöka borsta tänderna i mörkret, kanske tända lite ljus.. whatever HATAR ILANDSPROBLEM!
Såhär mörkt var det när jag skulle till jobbet häromdagen, stod & väntade på skjutsen.. det är mörkare i mitt rum just nu!

Augusti 2008

Då min dator kraschade lyckades jag inte rädda alla bilder.. jag hade endast sparat vissa mappar vilket medför att jag har ont om bilder från året som varit.. skulle ju göra en liten sammanfattning.. så tänkte dra augusti 2008 när jag & älskling var i Nice & Monaco.. kollar bara på sommarbilder nu i kylan ändå.. så here it goes:


Åååh världens gulligaste, satt en liten pippifågel på väntstolarna i Nice.. så gullig så jag sprang fram & fotade den!

Ser tomt ut på fiket (det var det inte)

Här ville jag bo, alla dagar om året

Jag vill ha en sån här liten båt (gärna här, i Monaco)

Står i skuggan aaaaaah, såå varmt var det (läs skönt)

Den här bilen hade jag inte haft något emot att få i present, någon?

Mys

Så härlig bild, minns känslan av att stå där

Vi satt i skuggan & kollade på förbipasserande bilar..

som sagt..

Paus

VÄRME

I detta läget önskade jag mig en stor vattenflaska..

Jag gillade köpcentret som låg i byggnaden.. det hade ac :)

Nu räcker det.. haha jag börjar bli så sugen på att resa till värmen igen.. har redan börjat spana lite men mycket beror ju på när man kan, har tid & pengar.. ska ni åka någonstans i sommar?

Simplicity

Bild: Jak&Jil
Valerie Boster ser verkligen snygg ut i en vanlig t-shirt & en tight pennkjol.

Förresten..

Var ju & hämta ett paket igår.. tog lite bilder påväg till Ica, bland annat på mina nya stövlar & jag tror nästan man kan se hur kallt det är här just nu, någon sa att det hade legat under -10 men jag vet inte.. det enda jag vet är att det sticker i kinderna så fort man visar sig ute.. det är illa nog haha.


Utanför studenthusen (de orange till höger) påväg till Ica

Tycker det är så svårt att ta kort uppifrån på sig själv... haha folk måste undrat vad jag höll på med

Fuskpälsen & skinnvantarna är på

Uppsatsuppsatsuppsats

Jodå nu börjar jag få lite ångest över att den inte är klar än.. det är väl tillåtet, att vara nervös över slutresultatet? Skulle behöva lite serious pepp talk.. ni får gärna tipsa om något man kan göra för att orka en vecka (ungefär) med stenhårt plugg. Efter den 17:e kommer jag kunna pusta ut litegrann men tills dess måste jag köra hårt!



Såhär ser det ut hos mig just nu, massor av böcker, papper & ice coffee

Tradera

Heeey! Tänkte snart börja lägga upp lite grejer på tradera, känner att jag behöver rensa lite här. Så kika in här om ett tag om du är intresserad!

Mitt 2008 Jan - Mars

Eftersom alla andra bloggare (de bloggar jag läser..) har gjort ett bildregn över deras 2008 tänkte jag också göra det. Hur kul? Har dock inte tillräckligt mycket bilder på den här datorn dock ska jag försöka skrapa ihop något.

Januari


Året inleddes med nyårsfirande i Lidköping



Strax efter nyår åkte jag till Bommersvik, som är SSU:s kursgård & gick min distriktsledarutbildning - var där i fem härliga dagar. Singstar användes flitigt på kvällarna. För övrigt tjejen i guldklänningen, det är Alesia, besök hennes sida om ni är intresserade ;)


En hel del förfester hölls i vår studentkorridor, här ser ni bland annat Lina med flera

Februari




Anja hade sin inflyttningsfest & jag träffade massa härliga girls från Lidköping


Jag fick rosor & en present av älskling på alla hjärtans dag

MIN BLOGG STARTADES DEN 20:e FEBRUARI




I Februari hade vi förfest hos U & sedan blev det utgång


Jag drack en hel del cola & hade av någon konstig anledning vita naglar

Mars






Sven hade en födelsedagsfest där alla rökte vattenpipa & där 90% av gästerna var coola utbytesstudenter








Jag & älskling åkte till sthlm där jag shoppade en del på Monki bland annat..


Oj det där tog mycket längre tid än jag trodde, jag stannar där så får jag fortsätta senare eller imorgon..

Nytt År - Nya Skor

Happy New Year.

Jag & A bestämde oss för att ta det lugnt & fira nyår hemma (!!) - supertrevligt var det i alla fall.

Har varit väldigt dålig på att uppdatera här eftersom jag har haft väldigt mycket att göra, mellandagsrea på Expert & pluggtimmar med U under jul.. haha. Tur att jag har kunnat vila ut några dagar nu i alla fall. Har A här fortfarande & imorgon blir det en sväng på stan då jag ska klippa mig hos R - behövdes kände jag då mitt hår har blivit otroligt långt på väldigt kort tid (så jag uppfattar det i alla fall)

Hursomhelst så kanske ni undrar varför rubriken heter som den heter? Köpte för någon dag sen ett par skitsnygga stövlar som jag föll för direkt & för en stund sen klickade jag hem dessa skönheter från Nelly.se:




Redan två par nya skor i år & många fler lär det bli! Var det någon som sa något om lågkonja? 8-)